Mot Hälsingland!!

Gó kväll på er alla kära bloggläsare! Hur är det med er såhär innan nyår? Har ni lyckas med att hålla er borta från alla förkyldningar och annat elände som drabbat, dels mig, men också varannan bekant jag har pratat med? Jag hoppas isf att ni fortsätter med det, så att ni kan fira nyår ordentligt! Själv har jag hostat som en tokstolle ett tag nu, men det börjar ge med sig. Tack och lov! Fast det finns en sak som jag tycker är bra och det är, att vara sjuk på lovet, istället för när det är skola, för då slipper man komma efter. Nyår ja. Imorgon åker jag, pappa och min bror, till Hälsingland för att fira nyårhelgen hos min farbror och hans sambo.  Ska bli superroligt! Julhelgen blev rätt så lugn, men imte jättelugn... Både när vi skulle till och från mormor och morfar, hade bilen laddat ur, så det blev lite knöl, men vi jyckades ta oss både dit och hem igen! Jag fick mnga bra julklappar! Bl.a. en ny mobiltelefon, ett pennskrin i läder, strumpor och mycket mer...! Vad har jag annars gjort denhär veckan som varit...? Igår var jag på bio med mamma. Vi såg "Änglagård - Tredje gången gilt" Den var bra! :) Klippt och färgat håret har jag också hunnit. Fast det skedde i förrgår. I söndags, träffade jag två kompisar ett tag på kvällen. Dom var här och åt  middag. Att ha jullov är skönt, men jag är lite ledsen också... För nu har Marcus åkt till Argentina - och då känns det, på något konstigt vis, så ensamt och lessamt... Vi skulle ha setts innan han åkte, men vi hann  inte... :'( Han kommer hem 17/1 igen, men det är en klem tröst, när man saknar någon så mycket som jag saknar honom. Min "storebror". Kom tillbaka nu, nu, nu!!! Han kommer. Tids nog... Sista veckan på lovet, har jag ingen aning om vad som komma skall, men kanske träffar en vän och så, eller två...


En liten dikt

Syskonkärlek

Vad är det?

Det tror jag

Att du och jag vet

Trots att vi ej på riktigt syskon är

Så kommer jag alltid

Att finnas där

För dig
Som en syster
Tro mig
Jag finns här

Jag vänder dig ej ryggen

Hos mig

Har du en trygg vän

Om natten jag vaknar
Dock tårarna rinner
Du måste mig lova
Att du ej
Försvinner

Dikten är till Marcus. Jag älskar dig, min storebror.


Till er andra vill jag säga:


så hörs vi 2011
//Erica


Jullov!!

Hejsan frejsan på er alla i jukstöket! Hur är det med er? Jag hoppas att ni mår så bra som man bör göra två dagar före julafton. För att det gör jag! Idag hade vi äntligen julavslutning i plugget, det var för tusan på tiden tycker jag och det gör nog dom flesta av er också skulle gissa... Skolavslutningen låg väldigt sent i år! Fast nu är det äntligen dags! :D JAAAAAAAAAAAA!!! Känns verkligen superskönt efter alla uppgifter, arbeten, prov och projekt som vi har haft denna termin... Jag måste säga att jag är nöjd med dom betyg jag har lyckas med på alla dessa! Fick MVG på mitt arbete om gatukonst! Duktiga jag. Hihiihi :D Min mentor fick en julklapp av mig idag och det verkade som att han blev jätteglad för den. Det var en T-shirt som jag hade gjort tycket på, allderles själv. Det som är roligast med det är att det blir lite mera personligt än att köpa en tröja med ett tryck, som typ alla har!! :) Nu är det som sagt jullov och julafton, mys och annat kul. Min bästa killkompis, som är som en storebror för mig åker bort på juldagen och blir borta i cirka fyra veckor. Innan dess är det julafton och då är vi båda upptagna. Vi har även mycket att förbereda imorgon, men vi ska ses en korttids imorgon, om så bara blir en kvart. Han ska få en julklapp av mig och det vore kul om jag kunde få ge honom den innan han åker. Annars får jag säkert vänta tills typ mars eller så innan han får den, då vi säkerligen har så mycket plugg igen vid den tiden, att det lär dröja innan vi kan ses. Förutom att träffa Marcus, ska jag julstäda, julpynta och slå in julklappar!! Plus att jag ska ta en juldusch. Mycket att stå i innan julfriden sänker sig!! Stressigt, men GUD så mysigt!! :D Julafton firar vi som vanligt hos mormor och morfar. På juldagen kommer dom hit. I mellandagarna ska jag nog träffa några vänner. Vuxna vänner som jämnåriga vänner. Nu kommer min assistent Sanna snart sista jobbpasset innan julhelgen, så vi ska väl ta att mysa och prata lite. Så nu hinner jag inte skriva mer för denhär gången, kommer förresten inte på något mer att berätta heller. Ha det bra, så hörs vi av någon gång i mellandagarna, men kan inte säga vilken dag, då planerna för jullovet inte är spikade riktigt ännu... Jag tar dagarna lite som dom kommer nu när jag äntligen får en chans att vila upp mig... Ni får väl gå in och kolla någon gång då och då. Har jag skrivit, så har jag, annars få ni ha tålamod och vänta lite till... Nu finns det bara en sak kvar att säga:

Önskar Erica



Bara tre dagar kvar...

Hej på er alla mina  kära läsare! Hur är det med er denna snövecka då? Jag hoppas att allt är bra. Själv mår jag superbra just nu! :D Skolan går bra och snart är jullovet här med klappar, välbehövd vila och mys! Denna vecka har jag avslutat en kurs. Det var Pyskologi A. Nästa termin ska jag läsa Religion B, det känns spännande tycker jag. Om man räknar med avslutningsdagen, har jag endast tre skoldagar kvar och sedan är man "ledig" en dag för att sedan, dagen efter, fira julafon! Gud vad fort det har gått i år! VART TOG DENHÄR TERMINEN VÄGEN!!????!! :O Trots att jullovet närmar sig, är det hårdkörning i plugget både måndag och tisdag, fast vissa lektioner uteblir, då vi är klara för termin. Imorgon ska vi på minijulafton hos kusinerna mina, då 2010 är ett sådant år när dom firar riktiga julafon hos sina morföräldrar. Vad som annars kommer att hända i helgen, är att vi ska baka julgodis imorgon och sedan, på söndag kanske, ska jag göra iordning min julklapp till min mentor... Ni som läste förra veckans inlägg, kunde läsa att jag skulle sjunga för hela HTS-personalen på deras jullunch på onsdag, men det blir inte riktigt så... Det blir för två utav mina lärare som jag står närmast och eventuellt min mentor också... Så vi får väll se hur det går... Kommer skriva nästa veckas inlägg lite tidigare. Troligen redan på onsdag, det kan bli på torsdag också, jag vet inte ännu... Det märker ni... För att jag kommer inte kunna och imte vilja heller för den delen, blogga på självaste julafton!! Annars har inget mera speciellt hänt denna vecka.


Trevlig fjärde advent på er!
//Erica


Lucia!!

Gó kväll mina vänner kära! Hur är det med er i snön? Har ni mycket att stå i före jul? Fatta! Om två veckor är det julafton...!!! Ofattbart! :-O Jag mår ganska bra. Det är dock stressigt innan julavslutningen i skolan. På måndag har jag mitt sista prov för terminen... förhoppningsvist i.a.f. Man vet aldrig vad lärare får för sig... Vi har alltså ett prov kvar, en redovisning och en inlämning! Shit! Vet ni vad jag gjort till råga på allt? Jag tänkte att jag skulle bli förhörd på naturkunskapen en sista gång ikväll, för att checka att jag verkligen har koll på allt inför måndagens prov, men vad gör jag? Jo, jag tar hem engelskböckerna istället för naturkunskapsböckerna! BINGO! Eller inte... Aja, det är  inte mycket att göra åt saken. Som tur är, har jag ganska bra koll på det, så jag hoppas att det går vägen, trots missen... Prov på lucia. KUL!!! NOT!! Jag fick VG på barnboksanalysen! Nöjd! :) Min helg är FULLBOKAD!! Imorgon ska vi baka pepparkakor (idag bakade jag lussebullar förresten) och gå på julbord. På söndag åker jag till Kista för att göra alla julklappsinköp och sen... jaa... sen är det måndag igen. Jag ska göra en rolig sak i år på julavsltningsdagen. Efter själva "elevavslutningen", ska personalen äta lunch ihop och jag tänker bjuda dom på en liten överaskning! :D Det har inte hänt så mycket mer denna vecka. Nu ska jag fixa lite grejer innan det är dags att krypa till korgs. Ja, det blir en tidig kväll ikväll, för att jag ska orka med den smockfulla helgen!! :D

TREVLIG LUCIA!!!

Vi hörs om en vecka!
//Erica


Teater med Smålandsbesökare imorgon kväll!

Gó fredagseftermiddag på er alla glada människor! :D Hur har eran vecka varit då? Jag får hoppas att den har varit bra. Själv är jag på bättringsvägen från olyckan förra tisdagen. "Det blir bättre och bättre dag för dag!!" som dom säger. Skolveckan har varit lite annorlunda, då vi var på studiebesök på Riksidrottsmuséet i tisdags och i måndags var en som heter Anders hos oss på eftermiddagen och vi fick ställa en valfri fråga till EU-politiken. Min fråga var: Hur gör EU för att förbättra framkomligheten för oss rörelsehindrade i andra länder? Så vi får väl se om jag kan få något vettigt svar på den frågan... Vad det gäller skolan i övrigt, märks det att det är sista rycket innan jullovet. Jag har både ett prov i BKF (Barn, kultur och fritid) och i Naturkunskap som väntar. Förutom det, hade jag en redovisning i engelska idag, inlämningar i svenska och sedan håller vi på att avsluta kursen i Pyskologi A. Ny kurs för i vår blir Religion B. Det ska bli kul! :D Nog pratat om skolan nu. I eftermiddags var  jag hemma hos morföräldrarna en sväng, dels för att träffa dom, men även för att umgås lite med min äldsta kusin. Mysigt värre! Hon hade en hemlighet som hon ville berätta för mig, men eftersom det var en hemlighet, kunde hon ju inte berätta det när hennes farfar och farmor var med, så hon ska ringa vid 16.30 och berätta den för mig... Gulligt! Ikväll kommer lite Smålandsbesökare hit till Stockholm, vi får se om vi hinner ses en stund ikväll eller inte, men om inte annat så ska vi ut och äta och se på teater tillsammans med dom imorgon! På söndag ska jag träffa en kompis. Jag ska också träffa min assistent Sofia i helgen. Det ska bli kul, då hon inte har jobbat på en hel månad... :) Annars kommer jag inte på något mer som är värt att berätta för denna vecka.

Trevlig andra advent!
//Erica

RSS 2.0