Trevlig valborg!!

Gó kväll på er mina vänner! Hur är det med er idag? Jag hoppas att ni mår bra! Det gör jag.

Denhär veckan har det varit lite annorlunda på skolschemat. Först occh främst, var vi lediga i måndags, efter som det var annandag påsk. Igår, torsdag, var jag och min klass och gjorde en undersökning av en stor lekpark i Kallhäll. Vi jämförde denna lekpark med Mulle Meck-parken. Det fanns både för- och nackdelar med båda parkerna. Men en fördel med lekparken i Kallhäll, är att den är mer tillgänglig för ALLA än vad Mulle Meck-parken är. En fördel med Mulle Meck-parken, är att den är mer inbjudande till lek än i Kallhäll. Efter det åkte jag till skolan för att påbörja ett arbete i Religion B och jag kan ju säga såhär: Jag har att läsa i helgen! Idag hade vi en kort dag i plugget, vi slutade efter att vi hade gjort det fint till treornas studentlunch/mösspåtagningslunch. Nästa vecka har jag ett skrivligt prov i Idrott och hälsa A. Lite pirrigt, men det ska väl gå det med... I samhäll har vi börjat lite smått med nästa område, som är Afrika. Jag har valt att arbeta och skriva om barnarbetet i Afrika. Läste lite på nätet igår och jag blir minst sagt upprörd när jag läser om sådant! Visste ni t.ex. att, tobakodling utförs av barn i Malawi och detta bara för att alla som röker ska kunna få sig en livsfarlig kick!?! Vissa utav dessa barn är bara fyra år fyllda. En mening som jag fastnade för igår när jag läste var: "Rök en ciggarett, bidra till barnarbete".

Nu till mitt privatliv. Just nu gör jag inte så mycket mer än tränar och pluggar. I måndags tränade jag mig hem till min kompis Marcus. Det var inte planerat, utan jag fick bara en inpuls och hade tur: Han var hemma! :D Han såg lite snopen ut, men det tycker jag han kan ha! ;) Vi satt och pratade några minuter och det var dyrbart, eftersom vi inte setts på aslänge! Vi kom överrens om att vi måste ses på riktigt snart. Imorgon eller på söndag, ska jag hämta mina nya glasögon och idag har jag klippt och slingat hårtet!! :) Det är valborg imorgon och det ska vi fira genom att äta en god middag med småplock, efter att resten av min familj har kommit hem från Gröna Lund.


Trevlig valborg!
Önskar Erica



Kärlekens offer

Våran vilja
Var den att kunna vila
I lugn och ro
Men vad hände då tro?
Du föll ner från en bro
Från ditt öga
Föll det en droppe blod
Jag ville hjälpa Dig
Att ta bort den från Dig
Men i det ögonblicket
Insåg Jag med ens
Att de bloddroppar
Som kom ifrån Ditt blotta öga
Var tårarna Dina
Jag blev rädd
Ryggade tillbaka
Lamslagen av skräck
Du såg på Mig
Med ett sorgset öga
Vi visste
Att om mindre än den sekundskorta timmen
Var Du hos De döda

Våran vilja
Var den att kunna vila
I lugn och ro
Men dendär bron
Tog Dig ifrån Mig
Jag saknade Dig
Redan efter en minut
Jag insåg
Att Mitt liv
Ej skulle få ett lyckligt slut
Så sorgsen Jag kände Mig
Jag älskade ju Dig
Så Jag lyssnade till vinden
Du sa att Du ville se Mig igen
Och eftersom Vi älskade varann
Tog Jag Mitt liv och försvann
Upp till Dig och Evigheten
Kärleken och Du var värt allt
Tro Mig eller ej
Men Jag älskde endast Dig

//Erica

Långfredag...

Hejsan frejsan på er mina vänner! Hur har ni det på denna långfredag? Jag hoppas att ni mår bra och haft en bra vecka. Det väder vi har i Sverige just nu är ju helt UNDERBART!! ME LOOOOVE IT! Den gångna veckan har jag haft påsklov och då har jag lagt väldigt mycket tid på träning. Det känns bra. Mitt kortaste pass har varit på en timme. Nu har jag precis tränat i tre timmar och det känns bara SÅ bra!! :) Vad har jag annars gjort på mitt lov då? Inte så jättemycket faktiskt. Tränat pluggat inför Idrottsprovet och i övrigt bara tagit det lugnt. Just det! Jag var och beställde nya glasögon i onsdags! Vill ha dom NU! Min assistent Natalie har varit sjuk hela veckan... Magsjuk av alla möjliga sjukdomar som finns... Stackare! :/ Jag hoppas verkligen att hon mår bättre nu!!  Idag är det långfredag, den dag då Jesus dog. Då ska man egenligen bara sitta med Bibeln framför sig hela dagen, om man nu kan göra det en sådan fin dag som denna. Inte jag i.a.f. Ikväll ska jag och pappa ha lite folk härhemma på middag, min bror är hos en kompis tills på söndag. Vi ska äta lammstek. Gottgottigottgott!!! :) Imorgon är det påskafton och då ska vi till mormor och morfar på påskmiddag. Nästa vecka är måndagen röd och  en ledig dag och då får jag och Natalie ses igen... Hoppas jag... :) På tisdag är det skoldags igen. Jag förstår ärligt talat inte vart denna vecka har tagit vägen...!! DET GÅR FÖR FORT!! GAAAAAAAAAAAAAAH!! Hur ska vi hinna!?! Jaja, vi hinner nog, men fråga mig inte hur. För på den frågan har jag inge vettigare svar än: DET VETTE FAN!! :/ Nu ska jag och min assistent Sanna gå ut på rn promenix  i detta fina vårväder! :D

//Erica

I nöd och lust

I nöd och lust

Det var dom ord Du sade i kyrkan för ungefär

Tjugotvå år sen sådär

Du lovade att vara Oss trogen

Men försod Du engtligen orden?

Nu har Du svikit det löfte Du gav

För nu,

Har Du gett Dig av

Med en annan

Ej stoppa Dig Vi kan

Du valde en annan man

Om Du nu skall yttra dessa ord återigen

Så tänk Dig för

Vad detta medför

Jag är ledsen att behöva säga det

Men Jag är inte lycklig

Du sa det en gång


I nöd och lust

Ty, Jag undrar,

Om det endast var luft?

För Du höll inte Ditt löfte

Du anar icke

Hur Mitt inre stycke

Fäller tårar

Varför håller Du inte

Det Du en gång lovar?

//Erica


//Erica


Påsklov!?!

Hej på er denna soliga eftermiddag! :) Hur har eran vecka varit? Jag hoppas att den har varit lika varm och vårig som min. Skolan rullar på, men det var som för det mesta nuförtiden, ingen hel vecka. Vi hade resursdag i måndags. Vad är det? kan man då kanske undra. Jo, det är en dag då man har chans att ta igen det man har missat i skolan, eller om man behöver göra något omprov eller något liknande. Jag hade en sådan tur, att jag inte hade något att ta igen, bortsett från att jag skulle ha utvecklingssamtal, så förutom det, var jag ledig. Då passade jag på att hälsa på gänget på Berghemskolan, det var där jag gjorde min APU, om ni inte minns det. :) Som jag hade trott, blev dom flesta glada över mitt besök. I tisdags blev jag kvar ett tag i skolan efter lektionstid, då det blev ett oplanerat möte. Jag tror att jag var hemma halv sex den kvällen... TRÖÖÖTT!! Min klass och jag har varit i Mulle Meck-parken i Solna och utforskat denna lekplats. För er som inte vet vem Mulle Meck är, kan jag berätta att han är en påhittad person som är uppfinnare. Han gör bilar, båtar och andra saker, av gamla mollijockser och mojänger,som han säger. Det finns dataspel med honom där man får bygga t.ex. bilar och båtar. Älskade det spelet när jag var yngre! :D För att återgå tilllekplatsen: Det var roligt och intressant. Min lärare hade med sig sin dotter på knappt två år och hon är en sötnos! Jag kunde ju inte leka, så jag satt och gjorde skrivuppgiften kring lekplatsbesöket och skrattade åt mina vänner, som såg ut att ha väldigt skoj! :)"Leksakerna var gjorda efter Mulle Meck- idéer! Det fanns t.ex. en båt som man kunde leka i och ja, ni förstår säkert. Idag fick vi se klass PP3:s projektarbeten och det tyckte jag var väldigt intressant och roligt att få ta del av. Nästa år är det min tur! YES AND NO!!! ;) Nästa vecka ja, det var någon som sa mig att det är påsklov då...! Vaddå påsklov???? När ska vi hinna med det??? Så känner jag just nu. Vi har så mycket kvar att göra innan sommarlovet! Därbland tredelars NP i Engelska A, Ängsjöprojekt, Idrottsprov och massor av saker!!!! PANIIIIIIIIIIIIIIIK!!! Aja, lite skönt ska det ändå bli med lov måste jag erkänna. Vet inte riktigt vad som ska händ under den veckan ännu, men det ger sig. :) Nu ska jag gå ut och vara social med Sanna!

Här är en bild på hur det kan se ut på dataskärmen när man bygger bilar med Mulle Meck.

Ha en bra vecka!
//Erica

Maktlöshetens makt

Maktlöshetens makt

Det är den som hänger över mig

Som en ryggsäck full med bly

Det som väger tyngst

Är min oro

Min oro över att jag inte räcker till

Även om det är det jag vill

Jag vill räcka till för Dig

Men jag finna Mig själv först

Tvätta, städa, laga rätter
Plugga
Som en jälka sugga

Ty, det är tiden och kraften

Som  snart inte räcker

För Mig är Du viktig

Därför struntar jag i Mig själv

Men ack, ibland jag bara brister

För maktlöshetens makt

Är som ett klister

Jag hoppas att Du Mig  nu förstår

Varför jag

Fäller en tår

Jag kan ej förklara mer än så

Jag hoppas

Att  Du kan förstå

//Erica


En lite annorlunda vecka...

Hejsan frejsan på er alla denna fina eftermiddag! Nu märks det att april månad har tagit sin början, då det är soligt och varmt ena sekunden och rätt som det är, så regnar det! Hur har eran vecka varit då? Min har varit bra, men lite annorlunda. På vilket sätt då? Jo, i lördags fick jag veta att jag gått ner hela 13 kilo och tappat 20 centimeter i midjan! "Bantningsveckorna", bättre kost och den  extra hårda träningen har satt sina tydliga spår! Det är inte varje vecka man får ett sådant besked! :D I måndags hade jag bara en lektion och i tisdags likaså, eftersom det var utvecklingssamtalsdags. Fast min mentor är bortrest fram till på söndag, så jag får ha mitt utvecklingssamtal på måndag. Sedan var det så att min assistent Natalie var hemma onsdag och torsdag den gångna veckan p.g.a. sjukdom. Syster min kom och jobbade istället för henne i onsdags och igår blev det återigen ett inhopp för Fia. I fredags förra veckan fick hon komma till praktiken, så Sanna kunde få åka iväg, då hon hade tandvärk... Stackare! I onsdags var det en skoldag enligt schemat och då började vi på ett nytt område inom Svenska B, nämligen "Argumentation". Det gillar jag! :D Som pedagog är det viktigt att förstå hur barnen leker, därför skulle vi ha varit på en lekplats igår, men lektionen blev inställd, eftersom min lärare var tvungen att vara hemma för att vårda barn. Det gjorde att jag blev ledig fram till klockan 14:30, då var det dags för lite religiös anda. En dag som denna, blev kort. Slutade redan vid 11:30. Skönt. När jag kom hem åt jag lunch och kollade på en film, innan det var dags för en timmes träning! Nu sitter jag här och skriver på bloggen och äter en apelsin! :) 
Nästa vecka hoppas jag på att träffa en viss herre som jobbar på min skola... Har inte sett honom
 sedan måndag vecka åtta! Tycker att det är på tiden nu. Jag planerar också att eventuelllt besöka Berghemskolan på måndag innan mitt utvecklingssamtal. Om dom vill det vill säga?? :P I helgen ska jag plugga kartkunskap och i övrigt bara ta det lugnt.

Ha en bra vecka!
//Erica och söta Puh

Hoppet fanns där

Det fanns där
Hoppet
Hoppet om vänskapens starka band
Men ack,
Det flög bort med vinden
Mörka skuggor föll över den
Plösligt en dag
Försvann en vän
Och det var du
Ty, rädslans makter över vem du var
Gjorde så att ingen vänskap fanns hos dig kvar
Jag är ledsen,
Men jag hade inget val

Det fanns där
Hoppet
Hoppet om vänskapens glödande lågor
Men ack,
Jsg ber dig
Ställ inga frågor
Du vet allt för väl
Att jag måtte finna ro
Även, om det är svårt att tro

Hoppet fanns där, men nu är det borta
Hur svårt det än är
Måste du sluta hoppas
På att jag finns här
För du
Fanns inte där
Du måste tro på det du ser
Jag beklagar
Men ack, 
Nu ser du mig aldrig mer

//Erica



Det var den praktiken det...

Gó fredagseftermiddag på er mina kära bloggläsare! Hur har eran vecka varit? Min har varit superbra, men också lite körig. Det har varit mycket som jag velat hjälpa arbetslaget med innan jag försvann därifrån. Det var sista dagen på praktiken och Berghemskolan idag, vilket jag tycker är trist!! :( Jag kan inte förstå att det har gått fyra veckor redan! Kändes som att jag precis hade börjat... Nu vet jag, att det som sägs är sant: TIDEN GÅR FORT NÄR MAN HAR ROLIGT! Desvärre. Tänk om man kunde stoppa tiden, det skulle jag verkligen önskat att man haft förmåga till, i.a.f. vid ett tillfälle som detta. Men men... livet går vidare. Barnen och personalen på Berghem ska ha ett tack för fyra heeeeeeeeeeeeelt ofattbart underbara veckor!! :D Visst har det varit lite upp och ner med vikarie hit, möten dit, fall åt höger och fall åt vänster!!! GAAAAAAAAAAAAAAAAAH!!! Helt underbart!!! Jag kommer tillbaka, lita på det!! Idag fick jag en hel massa saker som tack av klassen. Jag har skrivit en bok en gång och barnen fick ett exemplar av den. Till personalen hade jag gjort en tavla av en ram, glasfärg och folie. (Är inte helt hundra på hur det stavas). En sak som är bra, är att facebook finns, för där har jag nu blivit vän med några utav arbetslagets medlemmar. På så sätt kan vi hålla lite koll på varandra! ;) Nu är den tiden förbi och nya utmaningar väntar mig därute... Vilka dessa är, vet jag inte än, men jag är säker på att dom kommer. Nästa vecka är det dags att återvända till HTS och bli "liten" igen. Är inte det konstigt att man/jag känner mig liten, bara för  att lärarna på min skola är klokare än mig? Fast det är ju Berghemspersonalen också...men där känner jag mig inte alls liten... Varför är det så tro? Ingen aning. Har ni? På måndag slutar jag redan vid tolvtiden och på tisdag börjar jag vid tolvtiden, så det blir en lite lugnare start, men på onsdag är vi igång igen! Sedan vet man aldrig hur mycket hemuppgifter det blir... Imorgon ska det ske! Idag har jag klarat av mina åtta veckor av "bantning", så det känns jättespännande att se om vågen visar några kilo mindre imorgon... Min assistent Natalie fyllde 21 år igår, så henne ska vi fira imorgon! Sist men inte minst, kommer två favoritcitat från denna praktikperiod:

1. "Erica, hur kan du dofta så gott? Jag menar, du kan väl inte duscha, eller?" Kille, 7 år.
2."Jag har en favoritfilm, fast det är en det är en vuxenfilm. Dom hånglar i den och det är det som är roligt."
Tjej, 10 år.

Nu finns det bara en sak att säga till Berghemskolan, även om jag sagt det tidigare idag:


Kramar från Erica



RSS 2.0