Då var den praktikperioden slut...

Hej frejs på er ala glada människor! Hur har eran vecka varit? Min har varit jättebra, men den har gått fort. För fort!

Nu är min praktik på Berghemskolan slut för andra gången. Det har varit superroligt att få vara med alla mysiga människor där än en gång! För er som inte minns vad jag gjort, kan jag berätta att jag gått med skolans specialpedagog. Det är  verkligen ett arbete med omäxling! Man går och hjälper till i ALLA klasser på HELA skolan! Mycket spring och mycket kul! Jag känner att jag verkligen lärt mig många olika metoder som man kan använda sig av, när en elev är i behov av stöd! Nu känner man sig lite mer varm i dom kläderna också! :) Idag, min sissta dag, lyckades jag försova mig! Snyggt! Jag och pappa vaknade av att min assistent Sanna ringde på dörren vid 06:30 och jag skulle åka 07:05! Jag hade med andra ord 35 minuter på mig från sängen till bussen! Tro det eller ej, men vi hann! Stressigt blev det, hann men  gjorde vi! :) Jag vet inte hur! När jag kom till Berghem, var det halloweentema med spöken och rubbet! Det blev en kort sista dag, slutade 12:00. De flesta tyckte att det var tråkigt att jag slutade. Jag också! :( Men livet går vidare... :)

Härhemma har jag inte gjort så mycket annat än tränat, pluggat och tvättat, Jo, läst massor i en jättebra bok.

Nu är det en vecka ledigt som väntar! Det ska bli jättehärligt! Fast jag ska kanske jobba lite med mitt årliga projekt, men jag vet inte ännnu. Får se vad jag orkar, hinner och har lust med... Ska även försöka hinna träffa kompisar, träna massor, läsa, åka till Sköndal för att prata av mig med min konfirmationspräst (tänk att vi fortfarande har kontakt! Sju år i april!) Sist men absolut inte minst, så åker jag, syster, bror och far ner till Småland på fredag, om en vecka och kommer hem på söndagen! Kul!!! :D P.g.a. detta, kommer nästa veckas inlägg skrivas på onsdag eller torsdag. Troligen onsdag, då jag har ganska proppfullt schema på torsdag!



//Erica

Det ätande ögat

Pia springer allt vad hon kan! Hon känner hur benen knappt förmår att bära henne längre. Trots att det bara är femtio meter tills hon är hemma, känns det som en mil. Det är någon som följer henne med blicken någon som vill äta upp henne, men hon kan inte se denne varelse, hon bara vet att det är någon som vill få tag på henne, någon som är en varelse från en okänd värld! Nu börjar det bli mörkt och hon känner hur den isande höstvinden drar lägnst ryggen. Hon blir kallsvettig, faller skärrad ner på den stenlagda gatan,reser sig upp igen och knyper ihop ögonen och fortsätter springa, ända tills hon ser dörren till sitt hem! Anfådd smäller hon blixtsnabbt igen den, innan det stirrande, hungriga ögat följer med henne in och slukar henne!

Lite senare på kvällen sitter Pia och äter middag med mamma, pappa och hennes lillebror Daniel. Pappa frågar som vanligt: "Hur har du haft det idag då min ängel? Har det varit en bra första dag på höstlovet?" Pia har precis stoppat hela munnen full av köttbullar och spagetti när pappa frågar, så hon bara nickar. I vanliga fall, brukar hon babbla på för fullt om vad hon har gjort på dagarna vid middagsbordet, men idag nickar hon bara till svar, eller också skakar hon på huvudet. Mamma och pappa tittade på henne och väntade länge på ett utförligare svar, men Pia sa ingenting. "Har det hänt något Pia? frågar mamma med en orolig ton i rösten. Pia skakar återigen på huvudet och svarar kort: "Jag har bara lite ont i magen". Hon vågar inte berätta för sina förädrar, att en iskall blick, hade jagat hem henne från lekpkatsen. Dom skulle bara skaka på huvudet och skratta och säga till henne, att det bara var hennes fantasi som var igång. Efter maten reser Pia sig upp, säger tack för maten och meddelar trött, att hon går och lägger sig tidigt ikväll...

När Pia lägger sig ner för att sova, känner hon plösligt att någon stirrar på henne. "Inte du nu igen" säger hon och försöker låta stadig, men hon känner hur hon darrar i hela kroppen. Nu ser hon, det stora ögat med en stor hungrig mun och spetsiga tänder. Pia blir livrädd! Nu ser hon hur ögat öppnar fönstert med sina tänder och glider fram över hennes huvud. Vår flicka vill skrika, men något inuti henne tar emot...! Pappa och mamma kan inte höra henne. Dom skrattar höjdlöst åt "Vänner" och har inte en tanke på sin dotter. Pia kan inte längre andas! Hon bara ligger som förlamad av skräck i sin säng utan att kunna röra så mycket som ett finger. Nu känner hon något kallt och kletigt mot sin axel och skriker till av fasa! Det hungriga ögat, skådar kallt sitt bite en sista gång. Pia är helt fångad av dess tänder nu och inser med ens, att det är lika bra att ge upp. Hon gråter stilla och i samma ögonblick förstår hon, att ögat kommer sluka henne. Mamma och pappa kommer aldrig mer få se sin ängel igen och lillebror Daniel, kommer aldrig ens att lära sig sin storasysters namn.

Pia blir denhär kvällen uppäten av det ätande ögat med ett fasansfullt ansikte och hungrig mage. Han äter upp varje barn som är ute själva i det kalla höstmörkert. Det sägs, att de barn som en gång blivit uppätna av det ätande ögat, föds till ögonkroppar och slukar sina sysskon... Överögat vakar och styr över ens liv... Var försicktig, gå inte ut ensam mörka kvällar, för om du gör det, blir du uppäten av ögat och till slut, kommer du att äta upp den du älskar, för det har härskaren över de ätande ögonens rike bestämt och försöker du fly, inser du snart, att det inte är någon idé...För då, blir du utslängd ur riket -  och har ingenstans att ta vägen...

//Erica


Festen blev lyckad!!!

Gó frdagskväll på er alla glada människor! Hur har eran vecka varit? Jag får hoppas att den varit så bra en vecka någonsin kan bli! Min har varit superbra!

På Berghemskolan flyter allting på som det ska...nästan. Dom har fått nya datorer där för inte så länge sedan och jag och min handledare blir galna varje gång vi försöker hitta ett dockument.... Struligt är bara förnamnet!  Är det inte för många av samma så finns det inget alls och himmel och hav vad rörigt det kan bli! Förutom att ha varit praktiserande specialpedagog, så har jag även hjälp klasslärarna lite med rättning av böcker. I onsdags var inte min handledare där, så då gick jag runt i tre olika klasser och hjälpte till med allt möjligt. Sedan hade jag hand om en elev själv och jag tror att det gick ganska bra! :) På måndag har jag lovat att läsa en novell som jag har skrivit själv för ett par klasser. Det ska bli jätteroligt! :D Novellen finns för övrigt på denna blogg. "Axels hemlighet" heter den, läs gärna den om ni är intresserade av vad jag gör med barnen! :)

I lördags hade jag min tjugoårsfest och den blev lyckad! Fick en massa bra saker. Exempel på det jag fick är: Ett startpaket från IKEA av morbror och hans familj, så nu behöver jag inte tänka på de mest behövliga sakerna till köksskåpen när jag ska flytta! Av syrran (hon var inte hemma på min riktiga födelsedag) fick jag bl.a. en mugg och en tröja. Sedan fick jag en massa andra fina saker också! Det var god mat och trevliga människor! Tack för det! :)
Idag har jag varit på Huddinge sjukhus och hälsat på en av mina bästa vänner som opererat ryggen i måndags. Tror att han uppskattade mitt besök! :)

Nu hinner jag inte skriva mer, för nu är det maaaaaaaaaaaaaat!!! :D

Mossning kossning och good bye!


Önskar Erica

De klaraste tårar

De klaraste tårar,
De rinner långsamt nerför Min bleka kind,
Så sorgsen Jag känner Mig i Höstens vind,
När Jag tänker på den tid Vi hade,
Du och Jag,
Ställer Jag Mig frågan:
Var det endast dåligt,
Eller fanns där något bra?
Jag önskar,
Att svaret på den frågan,
Kunde ha ett lyckligt svar

De klaraste tårar,
Är klara som vatten,
När Jag går ut i den iskalla natten,
Ingen levande varelse kan trösta Mig nu,
Inte katten,
Inte ens Du
För det är nu för alltid slut,
Och av den vildaste sorg,
Gråter Jag gång på gång,
Jag kan inte ens finna tröst,
Hos den finaste sång

De klaraste tårar,
De blir bara fler och fler,
Och om natten,
Kommer det bara mer,
Av en insikt och sorg,
Böjer Jag mig ner,
Faller ner på knä och ber:
Snälla, ser Du inte allt Jag Dig ger?

Det fanns ett liv,
Och det fanns en tid,
Men dessa båda,
Äro nu förbi,
Jag fanns här,
Men då var Du där,
För Du trodde,
Att Jag inga känslor bar,
Det gjorde Jag,
Men nu,
När Du vill Mig ha,
Finns inga känslor hos Mig kvar,
Bara De klaraste tårar rinner ner,
Jag älskade Dig,
Men det gör Jag inte mer

Du frågar Mig,
Varför Jag gråter hos Dig,
För att Jag vill,
Men kan inte älska Dig,
Du borde ha tänkt Dig för,
Innan Du bedrog Mig,
Med en annan tjej,
Som Du påstår,
Inte betyder något för Dig,
Men hur tror Du det känns för Mig?
Det känns värre,
Än om Du hade älskat henne,
Och inte Mig,

De klaraste tårar rinner som en flod,
Snart badar Jag i blod


//Erica




20 års-fest imorgon!!!

Gó kväll på er alla glada! Hoppas ni har det bra, trots höstvindarna. Själv har jag varit lite kraslig ett par dagar, men nu börjar det bli bra och då blir jag glad!! :D

Min första vecka av tre på Berghemär nu över, det har varit intressant, men framför allt, jättekul att träffa hela gänget igen! För er som inte kommer ihåg det, kan jag berätta, att jag gjorde min förra praktik på samma skola. Nu är jag där och följer specialpedagogen i hennes arbete. Visst är det kul, men ack så svårt att begripa allt. Det en specialpedagog delvis gör, är att stötta elever som har det svårt i skolan av olika anledningar, som t.ex. läs-och skrivsvårigheter. På onsdag blir det en liten utmaning för mig. Då ska jag ha ett lektionspass själv med en elev, då min handledare är borta, men självklart finns klasslärare där som stöd under dagen. Hoppas det i.a.f.  Utöver att man ska vara praktiskt aktiv i handledarens arbete, ska man göra två olika observationer inom två olika kurser. Dessa är pyskologi och "människor i behov av stöd. Så det är mycket att tänka på, men samtidigt SÅ roligt!

I söndags blev jag  tjugo år! Vet ni vad jag fick?? En iPone4!!! :D Me so happy!! Sedan fick jag lite tillbehör till den, två böcker och två par skor! :)

Härhemma händer det rätt mycket imorgon. Då har jag nämnligen tjugoårsfest!!! Hela dagen kommer att gå åt till att fixa och dona med förbeeredelser! Natalie och jag ska göra oss fina tillsammans!! Det blir kul!! :D Sedan börjar gästerna komma  vid halv sex på kvällen.
Har idag varit och handlat på systembolaget för första gången!! Jag och pappa handlade lite inför festen. Det var stort! :) Sanna fick äran att vara med! ;) Hihi!

Imorgon blir det 20 års-fest!!!

Ha det bra!!
//Erica

Inte längre tonåring jag är

Inte längre tonårig Jag är,
Säg Mig,
Vad är nu Dethär?
Allt går så fort,
Jag hänger inte med,
Måste rusa ikapp Livet Mitt,
Och se vad som kan tänkas ske numer
Aldrig kommer Jag att glömma,
Dessa värdefulla år,
Dom skall Jag gömma

Inte längre tonårig Jag är,
Och inte heller,
Är Jag kär,
Tonårskärleken försvann som en vind,
Du förstår,
Jag var för Denna blind,
Men kanske,
Kan Jag hinna,
Att istället vuxenkärleken finna,
Jag vet dock icke än,
När Jag kommer att finna Livets vän

Inte längre tonåring Jag är,
Nu måste Jag ut i Vår stora vida värld,
Jag kan inte längre stanna här,
Detta måste Du förstå,
Jag vänder Dig inte ryggen,
Jag bara går,
För att finna Mig själv,
Och ett eget liv,
Jag äro icke längre,
De åren som väger ton

Nu måste Jag släppa taget om Mitt bo,
Också Du,
Du måste släppa Mig här,
Så Jag kan utforska,
Denna stora värld,
Men Jag kommer sakna Dig,
Oh Ni tånår,
Så sårbar och så hård,
Men samtidigt,
Ack så vacker Ni var,
En bit av Er,
Kommer för alltid,
Att i Mig finnas kvar


//Erica

Nu väntar återigen en praktikperiod på Berghemskolan...

Gó morgon på er mina kära vänner! Hur har eran vecka varit? Jag hoppas att den har känts givande på något sätt. För mig, har den varit väldigt intensiv.

I skolan så har jag nu fått veta betyget på redovisningen i psyologi som jag hade förra veckan, det blev ett G+ på den och det känns okej, även om jag hade hoppas på ett VG, vilket jag tror vi hade kunnat få, om gruppen hade varit lite mer framåt. Men men... livet går vidare och det kommer fler chanser att visa vad jag går för.
Det är fokus på förberedelser inför praktiken som gäller i kursen "Människor i behov av stöd" nu. Idag vet jag att vi kommer få testa att göra ett åtgärdsprogram, det ska bli intressant! Vi kommer även få tillbaka våra uppsatser om funktionsnedsatta för och nu, idag! Spännande, jag hoppas på ett VG på detta!!
Vi har sett på filmen "Schindlers list" på historian. Den var bra, men obehaglig, kanske för att den är så verklig. Det sker folkmord än idag... Usch!
I svenskan har vi nu gjort en diktanalys av dikten "Dagen svalnar", skriven av Edith Södergran. Det var superkul, då jag själv skriver dikter, men som jag sa förra veckan, har vi gjort massor av analyser i svenskan förr, så det börjar kännas lite uttjatat...
På måndag börjar min praktik och den sker återigen på Berghemskolan, men denna gång som praktiserande specialpedagog och förra gången som klasslärare. Så även om det blir på samma ställe med samma arbetslag, så ser mina dagar lite annorlunda ut. Långa dagar blir det, måndag - torsdag 07:45  - 16:30, men får igen lite fritid genom att fredagarna är korta, då är det 07:45 - 12:00 som gäller, så det blir säkert bra! :) ÄLSKAR arbetslaget som jag kommer träffa i tre veckor framöver! Dom är så öppna och mysiga! :D

På privatplanet, händer det rätt så mycket just nu.
I torsdags, igår alltså, var jag på öronsjukhuset och gjorde ett hörseltest och pratade med EN MASSA människor! Det var bra nyheter, skulle man kunna säga. Högerörat är kvar där det var för cirka fyra år sedan och vänsterörat hade blivit starkare. Så i det stora hela, var det positivt! :)
Min rullstol har gått sönder, så denska jag åka till hjälpmedelcentralen med nu innan plugget.
Sedan kommer allt det roliga som ska ske: Ikväll ska jag på arbetslagsmiddag med Berghem, imorgon ska vi fira "morster", som fyllde år i onsdags, plus att jag ska väga och mäta midjan då också, börjar bli nervös... och på söndag blir jag tjugo! Åldersnojja, men för tusan det går över!! Ska även färgs håret då, denna gång i chockadbrunt! ;)

Stackas Natalie har inte jobbat på hela veckan, då hon åkt på magsjukan!! Krya på dig sötis, så ses vi på måndag!! <3
år blir jag på söndag och som min kompis Karin sa en gång: Då kan man inte längre göra omogna val... Fast när jag påminnde henne om att hon sagt så,ångrade hon sig!! ;)

Ha det bra i veckan, så hörs vi snart igen!
//Erica

Oktobermörkert

Oktobermörkert,
Det är obehagligt tycker Jag,
Det får Mig att känna Mig,
Så matt,
Så svag,
När Jag ropar på Dig Min älskling,
Får Jag inget svar,
Bara mörkerts kalla drag,
Och Jag står ensam kvar

Oktobermörkert skrämmer Mig,
Det får Mig att bli så rädd,
Så skärrad,
Varför svarar Du inte när Jag ropar?
Är Detta en dröm alltihopa?
Eller är Det fakriskt så,
Att Verkligheten är såhär hård?

Oktobermörkerts onda ögon,
Stirrar på Mig,
Med en iskall blick,
Åh, vad Jag önskar,
Att Jag nu vakna fick,
Men Detta är ingen dröm,
Och med ens,
Känner Jag Mig öm,
Och är av ensamheten tömd

Ingen kommer,
Ingen går,
Inte ens Du vid Min sida står,
När Oktobermörket faller,
Fäller Jag en tår,
Och Jag förstår nu,
Att det jag trott var fel,
Jag ser Dig aldrig mer,
Men i Mina drömmar,
Jag fortsätter att le,
Fast det är av saknad,
Jag  genom tårar ser


//Erica

RSS 2.0