Ilskans förackt

Ilskans förackt
I De ögon som är Dedina
Äro en fasansfull rädsla för Mig
Du hatar Mig med blicken Du ger Mig,
Men älskar Mig med orden  soom kommer över Dina läppar

Ilskans förackt
Finns i Dina ögon
Fast Du med orden älskar Mig
Om Jag bara visste,
Att det Du yttrar,
Är sanningen,
Skulle Jag till Dig komma,
Utan tvekandes sekund

Iskans förackt
I Dina ögon,
Får Mig att bli rädd för Dig och Dina ord
Jag har gått i samma fälla förr
Och tänker icke ta den risken åter
Därför är det bästa
Att Jag från Dig åker

Iskans förackt
Hatar Mig
Men Din röst säger Mig,
 Att Du älskar densamma
Men utav erfarenhetens år,
Vet Jag att Jag måste gå
Du håller Mig fast i Dina armar,
Men det hjälper icke,
Hur mycket Du än över Mig Förbarmmar
Det kommer endast smärta Oss båda,
Om Jag hos Dig stannar


//Erica


Glad midsommar!!!

Hejsan frejsan på er alla pigga och glada bloggläsare! Hur är det med er idag? Jag hoppas att ni mår toppenbra, för det gör jag! :)

Min andra sommarlovsvecka har varit bra, men det hade inte skadat med lite finare väder. Häromdagen var det så kallt, att jag började tro att det var höstlov jag hade fått och inte sommarlov! Burr burr! Fast det viktigaste är att det blir bra väder till helgen! Hoppas hoppas hoppas!!!! Jag har haft Vintergatanmaraton denna vecka, d.v.s. att jag har tittat på en serie, nästan oavbrytet! Den är SÅ bra! Den handlar om ett gäng ungdomar och en taxichafför, som är i rymden. Serien gick som sommarlovsmorgon år tvåtusen och tvåtusenett! Är det någon mer än jag som kommer ihåg den serien?? Natalie har inte jobbat förrän i torsdags, då hon först tog ledigt och sedan gick och blev förkyld! Blev några dagar med min assistent Sara då och det var mysigt. Vi tittade på Eva och Adam och pratade en massa. :) Fast nu börjar jag verkligen längta efter Natalie! Trodde för ett tag att vi inte skulle hinna ses innan midsommar p.g.a. att hon blev sjuk, men nu kommer hon för att jobba kväll om en stund och imorgon bitti kommer hon klockan sju allaredan, för att hjlpa mig med det sista innan jag åker!

Veckans inlägg skrivs lite tidigare än vanligt, då jag åker ner till Småland imorgon bitti, för att fira midsommar! Det ska bli jättekul att träffa gudmor och hela gänget. Vi gör något som vi aldrig gjort förut på midsommarhelgen. För första gången någonsin, ska den firas därnere och på köpet, blir det med ett nytt gäng! Självklart kommer det kännas konstigt att inte fira den med morfar och mormor, det har jag gjort i nitton år, men samtidigt kommer det bli skoj att göra något nytt!! :D

Nästa vecka vet jag ingenting om än så länge. Det blir väl träning och lite annat småplock skulle jag tro. Vi får se...

Nu finns det bara en sak kvar att säga för denhär gången:

Önskar Erica


Midsommarnatten

Midsommarnatten är ljus

Så fager och så ljuv

Denna natt äro Den ljusaste av Dem alla

Midsommarljuset,

Värmer upp De hjärtan,

Som annars brukar vara kalla

Och även De onda,

Kan nu på kärlekens knän falla

Midsommarnatten är ljus

Inte kan Vi sova nu

Sjung, dansa och var glada

Vi kan gå ner till stranden,

För att bada

Mitt i nattens sommarljus,

Kommer Någon och det är Du


Midsommarnatten är så ljus

Natten tar nog aldrig slut

Ta vara på denna tiden nu,

För rätt som det är,

Tar sommaren slut

Och Vi vill aldrig mer gå ut


Snart är sommarens ljus förbi,

Men inte skall Vi för det ledsna bli

Tänk såhär när sommaren tar slut:

"Midsommarnatten kommer åter,

Den kommer dock inte fortare,

Om Vi gråter


//Erica



Sommarlov = dagvild!!!

Hejsan frejsan på er alla! Först måste jag bara säga förlåt. Förlåt för att veckans inlägg kommer en dag för sent, men sommarlovet gör mig dagvild! Var helt säker på att det var torsdag igår, men i själva verket, var det fredag. Hur har eran vecka varit? Jag hoppas att den varit så bra som det bara går! Själv har jag haft både en bra och lite jobbig vecka.

Sommarlovet började förra fredagen och någon dag efter det, blommade en allergi ut. Det vi tror att jag reagerat på, är att vi bytte tvättmedel. Utslagen på kroppen börjar ge med sig, sakta men säkert... Vad  har jag gjort på mitt sommarlov hittills då? I onsdag åkte jag och shoppade med assistenerna Sanna och Natalie! Det var riktigt kul!!! :D Jag köpte en massa grejer. Bl.a. en ny bok och en gul sommarklänning! Som jag uppfattade det hela, så hittade även Sanna och Natalie lite prylar. ;) Igår hämtade jag mina två kusiner på fritids. När vi kom hem hit fick dom mellanmål, sedan tittade dom på en film och till sist spelade vi SingStar! Vet ni vad som har hänt mer!?! :D Jag har fått tag på hösten praktikplats redan nu!!! Me so happy!! :D Jag ska vara på Berhemskolan denna gång också, men förra gången var jag där som lärare och i höst ska jag vara där som specialpedagog!!  
Annars händer det väl inte så mycket mer just nu förutom träning och slappande! Fast på torsdag, bär det av ner till Småland för att fira midsommar! :D Äntligen! Har längtat så länge. Det ska bli spännade och se vad dom säger därnere när dom ser mig. Dom kanske inte känner igen mig rent av, då jag gått ner sjuton kilo, om inte mer, sedan vi sågs!

P.g.a. kommande Småladsresa, så skrivs nästa veckas inlägg på onsdag alla redan.


I min hjärna peckar den röda pilen på fredag idag, fast den egentligen ska peka på lördag! Dagvild!!!!

Ha det bra!

//Erica


Ensam i den mörka sommarnatten

Det är sommarkväll. Emina är ute med sin kompisar Lisa och Clara. Dom sitter på en sten och pratar om dendär snälla killen på stranden som dom träffat för fjärde dagen i rad: "Han är så snäll!" utbrast Emina. Clara nickar. "Ja, tror ni att han är där imorgon?" Vännerna hinner inte svara på det, för nu ringer Lisas mobil. "Det är väl typiskt att man måste hem när man pratar om någonting som är så viktigt!" klagar hon. Lisa kramar om sina två vänner och går hemåt. Emina och Clara sitter kvar en stund och pratat, men det dröjer inte länge, förrän även Claras pappa ringer och säger att det är dags att ta sig hem.
När Clara gått hem, finner Emina ingen mening i att vara kvar, så hon tar sin strandkassw och börjar gå...

Det är långt att gå innan hon är hemma. Emina tänker för sig själv: "Det är väl bra märkligt, att det är dubbel så långt att gå, när man går ensam". Hon går över bäcken, in på den långsmala stigen som löper längst skogskanten... Stigen tar aldrig slut! Nu börjar det bli mörkt också. Hon rycker till när hon kommer på, att det var här omkring, en mördad kvinna hittades för en vecka sedan...
 Nu tycks hon sig se en massa mörka elaka ögon i den svala sommarnatten. Emina känner hur hon blir kallsvettig. Hon vänder sig om ideligen och till sin förskräkelse, ser hon nu, hur en kniv höjer sig mot henne, men hon fortsätter bara springa...! Hon vet inte hur hon ska komma hem längre, trots att hon gått samma väg dag ut och dag in... Hon har heller ingen som hon kan förlita sig på, utan hon springer och springer så fort hennes ben bara förmår, ensam i sommarnatten... Nu griper någon henne runt halsen och hon får knappt någon luft...! Hon ser inte något ansikte, men hon känner igen rösten. Det är killen som hon träffat på stranden, tillsammans med Lisa och Clara. "Stackas lilla Emina. Inte ska du gå här ensam i sommarnattens mörkaste timme." Emina förstår med ens, att denna kille som vekat så snäll, inte är det. Han är i själva verket den som tagit död på kvinnan som dog förra veckan! Nu förstår hon också varför han varit så snäll. Det var för alltså för att lättare kunna ge Gud ännu en ängel och alltså henne. Emina förstår nu, att hennes liv är över. Det blir inga mer glada dagar med Lisa och Clara... Det sista hon tänker, innan hjärtat slår sitt sista slag är: "Jag skulle aldrig ha gått ensam från stranden idag..."

//Erica

 


SOMMARLOV!!!

Hejsan frejsan på er alla glada människor! Hur är det med er? Jag hoppas att ni mår bra. Det gör jag, för idag har jag gått ut andra ring, vilket innebär att det är sommarlov!

Det är som sagt slut på plugg för detta läsår. Vi har därför inte gjort så jättemycket i skolan denna vecka. I måndags var vi lediga, då det var Sveriges nationaldag. Dagen därpå, åkte klassen för att spela minigolf och jag likaså, men det gick som det gick med det. Det var inte handikappsvänligt för fem öre! Backar, trånga gångar och jag vet inte allt! Fast det gjorde inte så mycket, för att både jag och ass-Natalie, mådde inte så bra den dagen, så vi satt och tog det lugnt istället. Mina klasskompisar såg ut att ha kul i.a.f. :) I onsdags hade vi invigning av vårt lååååååångvariga projekt inom kursen Skapande verksamhet. Vi har jobbat med det i en hel evighet! Tyvärr blev det inte riktigt som vi hade hoppas, men så är det ibland... Jag tycker att det är skönt att det är klart nu. Äntligen! Blääääää vad trött jag är på att lägga pärlplattor! Jag har gjort åtta stora pärlplattor till skolan. På dom står alla förkortningar till varje program som finns på HTS gymnasiet. Igår var vi lediga och idag slutade vi! Min favvolärare likaså, det kommer att bli tomt utan honom, men han har lovat att vi ska hålla kontakten. Han två saker av mig: En tavla som jag skapat med glasfärger och en bok med alla texter och dikter som jag skrivit under år tvåtusenelva. Det är dom dikterna och texterna  som jag har delat med mig av på denna blogg!

Igår när jag var ledig, åkte jag till morföräldrarna en sväng för att hälsa på dom och en utav mina gammelfarbröder, morfars bror, som är i Stockholm ett par dagar. Tränat som en blådåre gör jag också hela tiden och det känns bra, fast det blir självklart jobbigare i denna sommarhetta!
Nu är det alltså sommarlov. Två resor ner till släkten i Småland, fyra veckors intensivträning och troligen några kompisdagar väntar mig denna sommar! :)

Nu väntar en tid med sommar, sol, ledighet och MJUKGLASS!!!!

Ha det bra!

//Erica


Nu skiljs vi åt

Nu skiljs Vi åt,

Det sa Vi med tårar

Men Vi kommer tillbaka till Varandra                    

Den dagen Vi vågar

Jag fäller en flod av tårar

Även fast Jag är över femton vårar

Nu skiljs Vi åt

Det gör Vi med gråt

Men Vi har Varandra ändå

Vi vet både Du och Jag

Att detta dock är enda sättet

För Oss båda

Att finna vettet



Nu skiljs Vi åt

Men dock icke utan gråt

Dagarna är långa,

Men Du vet,

Vi kan Dom fånga

Om Vi bara hittar Oss själva,

Skall Dessa icke bli så svåra att sälja

Till Dom som har behovet


Nu skiljs Vi åt

Ack, vad det känns svårt,

Men det äro icke för all framtid

Det är det

Som ger Mig frid

Vi kommer att finna Varandra igen

Tills dess:

Farväl,

Min älskade vän



//Erica 


Vilken värme!!!

Hallojsan på er alla glada!! Hur är det med er en sådan härligt varm dag som denna?!? :D Jag hoppas att ni mår bra, för det gör jag. Kan man göra annat?

Denna vecka har varit ganska kort i plugget, då vi varit lediga från i onsdags. För att det den stora dagen för treorna: Studenten. Då får inte ettor och tvåor vara i skolan. Jag har äntligen fått veta vad jag kommer att få för slutbetyg i Samhäll A och det blev ett VG!!! Herregud vad skönt säger jag bara!!! :D :D Ni som är med mig i min vardag, vet hur många gånger jag har vänt ut och in, fram och bak, upp och ner på Afrikarapporten för att lyckas med detta! För det var såhär, att om jag lyckades få VG på rapporten om Afrikas barnarbete, skulle jag få VG i hela kursen... och det gick!! En sak som är lite roligt, är när man ska prata slutbetyg med en lärare som säger: "Du får VG, tills vidare, jag måste diskutera dig med mina kollegor. Jag skulle vilja ge dig ett MVG." Så, jag har alltså VG i Idrott och hälsa A, tills vidare...  På tisdag ska klassen spela minigolf i Sundbyberg. Där bodde jag mina sex första levnadsår. Innan vi flyttade till Skälby. Om precis en vecka, går jag ut andra ring och det känns på ett sätt skönt, men på ett annat inte. För att jag tycker att det har gått för fort. Vågar knappt tänka på hur fort sista året på HTS gymnasiet kommer gå...!! :/ Min favorit på skolan kommer sluta efter sommaren, vilket jag tycker äe trist, men han har sagt att vi ska hålla kontakten, så det blir nog okej ändå. Fast det kommer bli en låååång och hård kram på fredag! Plus en överraskning tull honom från mig!!! ;)

Vad som händer här hemma? Ja, jag tränar och tränar och tränar lite till. I helgen är pappa inte hemma, han är i Småland med min syster och bygger och sliter för att vi ska kunna bo där en vecka i sommar. Det ska bli spännade att komma dit till midsommar, för att se hur allting har blivit. :) Jag är med andra ord hemma med min bror, några utav hans kompisar till och från och mina assistenter denna långhelg. Pappa kommer hem först på måndag. Han körde upp för motorcykel i fredags och klarade sig, så nu skulle han hämta hem sin motorcykel, som varit i Småland tills nu. Jag ska ka och se om jag hitttar en midsommarklänning någon utav dom tre återstående dagarna på ledigheten. Annars har jag nog ingenting mer som det är värt att berätta för denna vecka. Eller jo! Middagen med arbetslaget från  Berghemskolan förra veckan, blev verklligen lyckad!! :D


Ha det bra, så hörs vi!
//Erica

RSS 2.0