Tuffa veckan gör att veckans inlägg uteblir...

Hej på er! Hoppas ni mår bra! :-) Det gör inte jag. Har trillat 3 gånger på 8 dagar och har gjort illa mig rätt rejält. Orkar därför inte skriva denna vecka. Ledsen.

Ha det bra!
//Erica


Straffets mörka sanning

Jag bara står där och säger ingenting. Så dum och så ful och alla plågors tecken, äro dem jag blott förtjänar.

Stå inte där och titta på Djävulen. Slå istället. Slå och inse att du är vek, gör detta inte till en hemlighet.

Varför gör jag ingenting? Jag bara står där och ser ut som en idiot.
Straffets mörka sanning äro: Plåga och smärta äro det jag förtjänar.


//Erica


Hoppar av hälsoprofilbedömningskursen...

Hejan hoppsan alla människor därute! Hur har ni haft det dessa dagar? Jag hoppas ni haft det bättre än mig i.a.f., då jag har haft en tuff vecka på alla plan.
 
I skolan har vi hållit på  med hälsoprofilbedömningar, eller rättare sagt, dom andra har sysslat med det  och jag har tagit beslutet att hoppa av den kursen, då det blir för mycket för mig.
 
I onsdags hade jag skapande på schemat hela dagen och just nu håller vi på och tecknar. Det gillar jag jättemycket! Svårt är det, men otroligt roligt. :-D Jag har alltid sagt att jag inte kan rita, men denna gång överträffade jag mig själv! Blev riktigt nöjd faktiskt. Det var en bra sak jag gjort denhär veckan. Har nämligen fått i uppgift att skriva ner sådant som jag glort bra av en viss person.... Inga namn nämda... :-P
 
Torsdagen var en rolig dag till en början, men sedan blev det skit. Vi spelade upp en teater i kassen för dom som läsa allmänn kurs och det blev mer än lyckat! :-) Duktig klass vi är!!! :-)
Sedan började det jävlas. Rullstolens ena fotplatta gick av!!!!! GRRRRRRRRRRRRRRRRRRIS!!!! :-( Eftersom det är helg nu, så blir det ingen ny på typ fyra dagar. Så mitt liv är lite på prov nu...!! Inget går riktigt för mig!
 
Jag har varit och hälsat på en utav mina nya assars familj och det var jättetrevligt. :-)
Ikväll så ska jag och E. spela gitarr och sjunga lite! Sedan ska vi kanske se på film. Mys!
 
Nu har jag inget mer att säga för denna gång!
 
Här är det jag ritade på skapande! Ser ni vad det är? (Ej slutförd)
 
(Slutförd)
Vad tycker ni?
 

Ha det bra, så hörs vi!
//Erica
 
 
 

Borta

Borta,
Borta äro allt och alla,
Varma hjärtan bliver kalla,
Dem som stod där när det blåste,
Borta är De,
Aldrg åter
 
Borta,
Borta äro det som fanns,
Detta äro nu någon annanstans,
Hata,
Rata,
Eller prata,
Jag dbrinner upp som i en brasa
 
Borta,
Borta med vinden alla känsor icke äro,
Men vad  fan är Guds närvaro,
När man behöver den som bäst,
Och ingen annan,
Vill ge tröst?
 
Jag veto inget,
Inte mycket,'
Varför skulle du då höra,
Vad Jag säger i Ditt öra?
 
 

//
Erica
 
 
 

Skönt med helg efter en intensiv vecka...

Hallå hallå stora och små! Hur är det därute? Med mig är det okej, är dock väldigt trött efter denna intensiva vecka!
 
Lördagen som var, blev jättemysig och jätteansträngade! :-P Aledningen till att det blev ansträngande var att jag gick upp OCH ner i en trappa. Det mysiga var filmkvällen med några som bor här på internatet. Vi såg bl.a. Tazan. Trappan leder upp till umgängesvåningen och det finns ingen hiss, så det lär bli träning i trappan fler gånger under detta läsår! Jag fick hjälp av tre stycken underbara ifrån min klass och en utav assarna! Tusen tack! :-)
 
I måndags hade vi yoga på förmiddagen. Jag har varit ganska så orolig för att jag inte ska kunna delta i den praktiska biten av yogan, men jag bestämde mig för att göra mitt bästa och det gick bättre än bra! Lätt kan jag väl inte påstå att det var, men jag behövde knappt någon hjälp när jag välvar nere på mattan. Enda gången det behövdes, var när jag/vi skulle lägga oss ner och sätta oss upp. Blev verkligen glatt överraskad! :-D
Sedan, efter lunchen, påbörjade vi vårt första grupparbete. Varje grupp ska redovisa tre folkhälsomål var. Vindeln kommun har lagt till ett, som faktiskt är jätteviktigt: Pysisk hälsa! Den är ju minst lika viktig som den fysisika!!! Tycker inte ni det?
 
De tre efterföljande dagarna, alltså tisdag - torsdag, började period ett av två i vår intensikurs i hälsoprofilbedömning. Att det är mycket att hålla i huvudet är det minsta man kan säga!!!! Det var allt från slagvolym till skelettmätning. Skelettmättning innebär att man mäter skelettet med en skelettmätare. I en hälsoprofilbedömning ingår även: Konditionstest, vägning, mätning, blodtrycksmätning och jag vet inte allt. Efter som detta är ett arbete som kräver bra finmotorik, tror jag inte att det är ett framtida yrke för min egen del, men som hälsopedagog kan man arbeta med mycket annat också. Så hälsopedagog ska jag bli, men inte med fokus på hälsoprofilbedömningar. Korvstoppning. Det är klassens sammanfattning på dessa tre dagar. I alla fall många av oss!
 
Kommunikationen idag var intressant, även om jag var nära på att få skrivkramp. Haha! :-) Då pratade vi om hur man är en bra föreläsare.Sammanfattningsvis, skulle jag vilja säga, att öva är en sak. Hur ska man annars bli bättre på något?
 
Nu har jag börjat hitta några i kassen son jag gillar att umgås med. Det går framåt där också, tro det eller ej! :-) Det trodde inte jag för en vecka sedan. Jag har haft min hemlängtansstunder denhär vecka också, men jag har överlevt! ;-)
 
I helgen ska jag plugga, träna, eventuellt göra något med internatboende elever på lördag och på söndag ska jag hälsa på hos en utav assistenernas pappa och kanske hennes bröder också, om dom är hemma. Idag: Ta det LUUUUUUUUUUUUGNT!!
 
Här har ni mig och två utav min trapphjältar!
 

FLUMM-BILD!!!! :-D
 

Det var allt jag hade att säga för dehär veckan!
Ha det världsbäst, så hörs vi!
//Erica
 



 

Höstens aningar

Burr,
Det blåser en kall vind genom Mitt hår,
Är det Höstens aningar Jag får?
När kvällarna bliver mörka och långa,
Gäller det att dagarna fånga,
På ett annat vis,
Än vad Vi gjort förut
 
Burr,
Kalla vindar blåser där Jag står,
Det är nog Höstens aningar Jag får,
När Ingen hör Mig,
Nej,
Där finnes Ingen som vill förstå,
Hur mycket Jag skakar,
Jag får klara Mig ändå,
Men läker Tiden verkligen alla sår?
 
Burr,
Hur kalla kan vindarna vara?
Det kan nog inte heller Höstens aningar förklara,
Eller är det just det den kan,
Genom att stå här,
Och vara kall?
Se svaret på detta,
Kan Jag icke giva Dig,
För Du finns ju inte här och värmer Mig
 
Höstens aningar äro sanna,
Och varje år,
Också domsamma:
Kyla,
Blås,
Och Ensamhet,
Detta,
Äro Höstens hemlighet
 
 

//Erica

Anatomi är skitsvårt!!!

Hejsan hoppsan och galloppsan på er alla denna härliga fredag! :-) Hur har ni haft det denhär veckan? Jag har haft det ganska bra, men också lite tufft.
 
Vi har nu börjat med anatomi. Anatomi är läran kroppens muskler, ben  och funktioner. Visst är det intressant, men HERRE MIN GUD vad svårt det är!! Alla dessa latinska namn och det ena med det tredje!!!!! Jag sitter på lektionerna och fattar ingenting och just nu känns det omöjligt, men jag hoppas verkligen att det ger med sig!
Yogan, är också en utmaning, både prktiskt och teoretiskt. Även i denna kursär det många berepp på ett främmande språk som man måste lära sig. Rent praktiskt får jag se hur jag löser yogapassen, då jag måste sitta med raka ben för att överhuvudtaget klara av att sitta på golvet... Hmmm...
I onsdags så började vi med tillvalen. Jag har valt skapande och jag gjorde ett hjärta i keramik. Fast från början skulle det blivit en kopp och då det inte gick, blev det en halv blomma istället för sedan blev den också helt konstig, så då gjorde jag hjärtat tillslut...!
På kommunikationen idag, läste jag upp en dikt som många i klassen verkade gilla! :-) Jag grät i slutet... Gaaah, vad känsligt det kan bli...
Nästa vecka har vi yoga på måndagen. Tisdag, onsdag och torsdag, ska vi ha något som heter hälsoprofilutbildning. Då får vi lära oss hur man gör när man utför hälsotester och säkert lite annat med. Sedan är det fredag igen... Kommande vecka kommer nog rusa förbi!!!
 
Min klass känns helt underbar! Vi har bara läst ihop i sju dagar och har redan jättetrevligt. Idag på lunchen satt vi och snackade om allt och ingenting med alla...! (Alla i klassen som åt lunch på plats vill säga). MYSIGT! Imorgon förmiddag ska jag hitta på något med en utav tjejerna i klassen! Får se vad det blir... :-)
 
I övrigt är det rätt okej. Det går upp och ner rent känslomässigt fortfarande och jag saknar många i Stockholm även nu. Plus att det är mycket plugg på hemmaplan redan och tar tid och energi att lära känna nya assarna... Har inte gått i säg en minut efter 22:00 de senste dagarna...Det var lääääänge sen det hände... Som sagt: Allt nytt suger åt sig energin som en svamp...
 
Här står jag upp mellan två utav dom som jag saknar från Stockholm...
 

Trevlig vecka!
//Erica
 
 
 

Tro

Tro,
Tro Min vän,
Tro på att allting löser Sig,
För det gör icke Jag,
Men Jag vill inget annat,
Hjälp Mig att tro,
Att inget  i Detta liv äro omöjligt
 
Tro,
Tro på att orden kan rädda liv,
Betvivla icke den kraft som Kärlekens makt sitter på,
Lita på det Du ser,
Eller fundera ännu mer,
Jag besitter ingen kunskap,
Som icke Du också kan få,
Kunskapen äro att Kärlekens makt kan rädda ett liv
 
Jag vill då tro att allt blir bra,
Vi äro som systrar,
Du och Jag,
Ditt namn är Hoppet,
Mitt Kärleken,
Och Tro,
Heter Vår bror
 
 

//Erica

RSS 2.0