Sportlov!!

Gó fredagseftermiddag på er alla mina kära bloggläsare! Hur är det med er idag? Jag mår bra. Tycker att det är skönt med lite ledighet ett tag. Nästa vecka är det nämnligen sportlov. Vi har haft ganska mycket i plugget fram till idag. Jättestressigt, men på sätt och vis känns det bättre om man haft det stressigt innan lovet, för då känner man att man har gjort sig mer förtjäns av en vecka ledig. Imåndags fick jag veta hur redovisningen i religionen gick, det blev helt okej, G+. Jag har även fått veta alla andra betyg på alla uppsattser och prov som vi haft på senaste tiden. Jag klarade allt, så nu kan jag lägga fokus på att vila upp mig ordentligt. Idag var det sista gången på frem veckor som jag hade föreläsning. Varför det? kanske ni undrar nu. Jo, först ska jag ha en veckas lov och sedan ska jag út på praktik i fyra veckor. Känns jättekul och skönt. Jag berättar mer om det nästa fredag. På lovet har jag inte planerat så mycket. Pappa kommer resa bort hela veckan, så jag kommer väl passa på att njuta av att det bara kommer vara jag och brorsan hemma. Ja, det är klart,inte helt själva. Assistenterna kommer att varva hela veckan. Friheten äger i.a.f. lite mer än vanligt. Kanske passar på att läsa lite bok, spela några vändor kort med assistenerna, äta middag hos mormor och morfar med syrran kanske också. Ta det lite som det kommer helt enkelt. Jag ska träffa en kompis på lördag nästa vecka. Sedan kan det hända att jag träffar någon annan kompis någon dag. Som sagt, vi får se. En sak jag ska göra på torsdag, är att göra iordning en spelplan till en lektion jag ska hålla under APU:n. Mysa med  assistenerna lite ska jag också göra. Sist men inte minst, ska jag träna hårt hela veckan!!! Visst tränar jag varje dag i vilket fall som hest, men under lovet ska jag ta tillfället i ackt, då jag faktiskt har mera tid, att träna lite! Imorgon vet jag inte vad som händer. På söndag är det dags att åka till Sköndal för att träffa min konfirmationspräst och prata av mig lite. Annars har jag ingenting att berätta för denna gång.

Nu ska här tränas, hela veckan ut!

Ha det bra!

//Erica


Flickan som försvann

Vinterkvällen är kommen, så kall och klar. Flickan vill gå ut och titta på den svarta klara stjärnhimmelen. Hon tar på sig sina skor och kappan, som mormor köpt i Stockholm. Hon öppnar dörren och går ut. När hon står och skådar på Karlavagnen, känner hon en kall vind längst ryggen. En dov röst kommer plösligt från den kalla kvällen. Flickan rycker till. Rösten säger: "Du är den jag är ute efter, jag är vinerns kalla öga". Hon blir rädd och börjar springa hemåt. När hon är halvvägs, ser hon ett öga mitt i vinterkvällens svarta himmel. Ögat är kallt och forskande. "Flickor som rymmer, kommer att straffas..." säger rösten nu. Då förstår hon. Hon skulle aldrig gått hemifrån... Mor och far vet inte om att hon är ute. Hon vet, att om hon inte går hem omgående, kommer denna blick förföra henne till den kalla svarta sjön och där, skulle hon drunkna och dö... Hon försöker ta sig loss, men ögonen har nu förhäxat henne, hon kommer inte hem, ögats klor håller fast henne. Skrattar. Det är ett elakt skratt. Nu hänger hon över den svarta sjön. Stackaren kommer inte få ett liv längre än tio år. Detta bara för att hon var olydig och gick hemifrån utan att säga något till mor. Nu är hon, vår lilla flicka, under vattenytan och snart är hon hos Guds änglar... Flickan återfinner man aldrig. Hon försvann. För all framtid. På hennes gravsten står det skrivet: "Här vilar vår flicka, som försvann i den kalla vinerkvällen och aldrig kom tillbaka". Så är det, flickan, som gick ut i den svarta natten, kommer adrig mer igen...

 

//Erica


Ännu en vecka...

Hej frejs på er i detta snöiga land! Hur är det med er? Jag mår bra! Snön ja, tar det aldrig slut!?! Förra fredagen var det omöjligt för många att ta sig till skolor och arbeten p.g.a. det snökaoset som var. Jag blev också hemma den dagen. Dock var det lite oturligt att min asstent Sofia satt fast i min skola, då hon skulle ha mött upp mig där och jag satt fast här hemma. Som tur var, löste det sig på det sättet att mamma stannade lite och Sofia kunde ta sig hit i en taxi. I lördags fyllde min bror sjutton år och det blev en fest med mycket lek och bus! Dagen efter det gjorde vi inte speciellt mycket, tog det mest lugnt. Jag har skrivit ett uppsatts om samhällets ekonomi och haft ett prov i svenska språkets historia denhär veckan. Hoppas det gick så bra som det kändes! Förutom det så har vi börjat med att inreda ett drömklassrum får elever i årskurs 1 - 3. Det är kul nu, men när jag skulle mäta och räkna i skala hit och dit, höll jag på att bli helgalen. Är SÅÅÅÅÅ dålig på sådant!! Idag fick jag ritningen färdig, tack och lov! Redovisningen i religionen gick nog vägen. Kndes inte som min bästa redovisning, men min lärare verkade ganska nöjd.  Så jag får väl hoppas att vi blir godkända... Annars tror jag inte det har hänt något jättespeciellt i skolan en vecka som denna. Vi ska få veta betyg på alla arbeten, prov och redovisningar under nästa vecka. Det känns skönt, då kanske man kan släppa tankarna på allt sådant innan sportlov och praktik står för dörren. Ja, snart är det sportlov och efter det går jag ut på fyra veckors praktik på Berghemskolan här i Järfälla! Kort sagt kommer jag inte vara på HTS gymnasiet på hela fem veckor efter kommande vecka. SKÖNT, men samtidigt känns det lite konstigt... Fast som sagt, det ska bli jätteskönt och roligt att slippa sitta vid skolbänken och istället vara en hjälp för andra ett tag! :D Kan också vara skönt att inte behöva vara dendär frågvisa eleven som sitter och inte fattar någonting, utan kunna vara den som, förhoppningsvis, kan svara på frågor från elver istället! Vad händer annars i  mitt liv? Ja, jag tränar, pluggar som en galning, tar hand om hemmasysslor och sist men inte minst, kämpar jag på med min "bantning". Det går bra faktiskt. Har idag klarat av två av åtta veckor!! Bara sex stycken kvar. Ja, KOM IGEN, NU KÖR VI!!! ;) Varför jag gör det? Jo, det är enkelt: Känner mig fräschare, lättare och nyttigare. Sendan tycker jag att det för min egen del, inte skadar att tappa några kilo och få mer kvinnlig form på kroppen! Blir så mycket piggare av det också!  Imorgon ska vi fira morbror som fyllde år igår, så då kanske det är okej att "synda" med EN LITEN kaka... KANSKE BARA!!! Ikväll ska vi äta tacos, så det får bli köttfärs med såser och grönsaker för min del!! ;)

Ät rätt, bli lätt!

Ha en bra vecka!

//Erica


Kärlekens röda färg

Kärlekens röda färg

Finns i det röda hjärtat

Som blöder

Som hoppas

På kärlekens evighet

Kärlekens röda färg

Är så klar

Så klar som kärlekens röda ros

Den röda rosen,

Som jag vill dig giva

Du, som är den finaste människa på denna jord

Jag vill dig älska
Dock vet jag icke
Vem du ännu är
Men, kärleken är röd
Precis som dina mjuka läppar
Som jag - en dag
Hoppas mig finna
En dag

//Erica


SNÖKAOS!!!

Gó morgon alla vänner i detta snökaos! Trodde man inte att det skulle vara slut på detta snöande nu!?! Jag trodde och hoppades på det i.a.f. men icke! När man är rullstolsburen är snön ens värsta fiende!! Det är omöjligt att ta sig fram. Ja, jag skriver på morgonen denna fredag också, då samma lektion som förra veckan även denna gång är inställd, men inte p.g.a snön, som man kunde ha trott, utan för att vår lärare är ledig idag. Fast idag fick jag veta det i tid, så jag sitter och skriver veckans inlägg på datorn hemma. Engelskalektionen är dock inte inställd, så det blir till att åka till plugget för en lektion. Kan tyckas ganska så onödigt, men vadgör man...? Ingenting annat än att åker dit. Hur mår ni denna vecka då? Jag mår bra. Har haft ganska så många skrivuppgifter denhär veckan. Nästa vecka fortsätter vi med tre lite större saker också. På måndag har vi en redovisning i religionen om heliga platser, onsdag svenskaprov om svenska språkets historia och sedan kommer vi få en hemtenta i samhällskunskap om samhällsekonomi. Så det är ganska mycket. Visste ni att dagens svenska inte är äldre än 1011 år? Jag trodde att det var ännu äldre... Man lär sig något nytt varje dag! :D Igår satt jag och skrev en uppsatts om pedagogiskt ledarskap. Det var så pass kul att skriva om, att det blev en uppsatts på nästan tre A4! Annars har jag tänkt att skapa en ny katigori på krings! :) Jag älskar att skriva dikter och kortare texter, så jag tänkte att det nya området ska heta DIKTER & TEXTER. Jag har tänkt försöka skriva en dikt varle vecka. Den första heter "Trodde på dig" och den kan ni läsa i inlägget nedan! Jag skriver ALLA själv. Kategorin kommer till under nästa vecka! Det ska bli riktigt kul att dela med mig av dom till er! Jag har faktiskt skrivit en längre novell och funderade en period på att bli författare. Vi får se, det kanske blir ett extrajobb på sidan om i framtiden...!
Denna vecka har Natalie varit sjuk, så det ser lite annorlunda ut på assisentschemat denna vecka. På tisdag kommer hon att jobba igen! Jag hoppas att hon kryar på sig ordentligt nu och håller sig inne. :) Puss på dig! Min assistent Sanna ska också ha ett tack för att hon ställt upp att jobba mycket övertid!! :) Även Sofia och Rebecca G. ska ha ett tack som har hoppat in! Imorgon fyller min bror 17 år! :)

Snökaos denna morgon...

Ha det bra denna vecka!

//Erica

 


Todde på dig...

Jag var där
Trodde på dig
Du anar inte hur gärna jag skulle vilja känna
Att jag även nu på dig kan lita
Men ack så svårt det är
Vart har du tagit vägen?
Du som lyssnade...
Nu känns det som att du mig undviker
Säg mig,
Vad har jag gjort för fel?
Var jag för lättlurad?
Tårarna faller när jag skriver detta
Du sa mig
Att vi var som syster och bror
Nu vet jag inte vad jag tror
Var det endast ett spel från dig?
Endast ord utan betydelse,
Som ljöd över dina läppar?
Det gör ont,men jag måste fråga
Jag finns här för dig
Min undran är dock
Finns du här för mig?

//Erica

Ny design på krings!!

Gó morgon alla glada bloggläsare! Idag skriver jag för ovanlighetens skull veckans inlägg på morgonen, då jag sitter i skolan och har håltimme. Brukar i vanliga fall ha en lektion i pedagogiskt ledarskap vid denna tid, men fick veta när jag kom hit vid 08.00, att lektionen var inställd p.g.a. att min lärare är hemma med sjukt barn idag. Hur har eran vecka varit? Jag hoppas den har varit bra. Min blev ganska så intensiv. Med det menar jag att det har varit mycket att göra, både i skoldelen och hemmadelen. Skrev en uppsats igår om skolans histioria, utveckling, mål, innehåll och olika ledningsparter i skolan. Uppsatsen sträcker sig från 1800-talet fram till idag. Visste ni förresten att det var lagligt att aga barn på den tiden om  dom varit olydiga? Obegrpligt i mina öron! Som tur var, förbjöds barnaga i skolorna år 1958 och i hemmet år 1979. Otroligt sent ändå tycker jag, men det är som sagt tur att detär olagligt idag! Dessvärre, fanns det lärare som stuntade den nya lagen och fortsatte i samma gamla spår ända fram tills dess dom slutade som lärare... Usch, jag blir upprörd när jag tänker på att det t.o.m. i Severige har varit lagligt!!! Varför trodde man att det skulle bli bättre stil på eleverna genom att slå dom!?! Det är väl snarare så att det blir sämre då... Eller? Jag menar, hur kul var det att gå till skolan med knyp i magen varje dag, med vetskapen om att, om man inte kunde stava rätt till ett viss ord, blev man straffad av ett slag på fingrarna eller liknade? Inte alls kul om d ni frågar mig! Det gör tillslut att man inte går till skolan alls skulle jag tro och då kommer man efter ännu mer! Detta skulle jag kunna skriva om hur länge som helst, men jag sätter punkt för ämnet barnaga här och berättar lite annat istället.  I tisdags tvättade, dammsög och pluggade jag när jag kom hem och senare, lagade jag mat. Det blev riktigt gott! Toskfilé med en massa godsaker på, en sås och grönsallad. MUMSIGT!! :D Sedan har jag haft det ganska så körigt i plugget med många uppgifter och annat. Nästa vecka ska vi få besök av två pollitiker, som ska berätta lite om hur dom ser på skolan utveckling och framtid, det ska bli intressant! Jag fick VG på samhällsprovet om lag och rätt! Är nöjd med det!! :D Igår fyllde min syster 23 år, så imorgon ska familjen hem till henne på födelsdagsfika! Annars vet jag inte vad jag ska göra resten av helgen.  Träna, kanske plugga lite inför svenskaprovet som vi ska ha på onsdag vecka sju och ta det lugnt. Man vet i.o.f.s. aldrig vad som händer... Jag kanske träffar någon kompis lite spontant... Den som lever får se... :) Nu till inläggets rubrik. Vad tycker ni om den nya designen på min blogg? Tyck gärna till om den! Den känns väldigt personlig nu. Jag skulle vilja tacka min assistent Natalie så oerhört mycket för hjälpen med denna otroligt fina design!! ;) Kärlek till dig från mig! <3 Vid inläggsinformationen, står det "Fånga dagen". Det är ett personligt måtto, som jag även har tatuerat in på insidan av väster underarm. Har idag burit på detta måtto i exakt tre månader och tre dagar. Det känns verkligen så otroligt bra att ha det att kasta en blick på i denna stressiga och bland jobbiga vardag som vi lever i! Jag får liksom nt kraft genom att titta på den Inte alltid kanske men oftast. Om vi går till headens innehåll, så är det en bild på mig, mitt födelsedatum, stjärntecken samt orsedier, som jag tycker är en fin blomma. Kan det bli mer personligare? Det har jag svårt att tro i.a.f.! Tack än en gång för hjälpen, Natalie!!! :D Ikväll ska jag titta på "Let´s dance" med mamma! Annars har jag inget mer att berätta för denna gång.

Jag ogillar starkt att barnaga överhuvudtaget varit lagligt i Sverige!

Ha en bra vecka!
//Erica

RSS 2.0