Livets gåta

Livet är en gåta,
Gåtan är ett liv,
Varför får man icke veta,
Hur Livets slut skall se ut?
Svaret på denna gåta,
Finner icke Vi

Livet är en gåta,
Gåtan är ett liv,
Varför får man icke veta,
Om det gifta paret skall bli Vi?
Svaret på denna gåta,
Giver endast Gud

Livet är en gåta,
Gåtan är ett liv,
Varför får main icke veta,
Anledningen till,
Att allt Vi förmår i denna stund,
Är att gråta?
Svaret äro det,
Att det förblir en gåta

Livet är en gåta,
Gåtan är ett liv,
Nu ställer Vi Oss frågan:
Hur menar Vi?
Svsretäro enkelt:
Utan gåtan,
Har Vi inget liv,
Så svaret Jag giver är:
Livet är en gåta,
Gåtan är ett liv,
Ni förstår:
Livet i Gåtan,
Äro Vi


//Erica

När jag skriver nästa vecka, kanske Sannas bebis är här...

Gó morgon på er! Då var det nästan plusgrader ute igen då. Herregud vad temperaturen ändrar sig från dag till dag! Hoppas eran vecka har varit bra. Det har min varit och det känns så br så, för nu är min förkyldning helt borta och smärtan i armen likaså! :-)

Vi har haft historia dehär veckan och har börjat prata om krig och fred. Det är intressant, för klassen kommer fram till ett faktum som lider: Om inte skotten i Saraejvo blivit av, hade inget utav de andra krigen startat upp, för det är i själva verket så, att ett krig, startar konflikter och detta leder till andra krig. Det är ingen geranti på att det är så, men klassens teori är den.
I hälsopedagogik har vi diskuterat hur ens självförtoende och dåliga ideal påverkar hälsan. Det är en mycket rolig kurs tycker jag, vilket är ett tecken på att mina framtidsplaner på att bli just hälsopedagog, är de rätta!
På måndag och tisdag kommande vecka, har vi prov i "Människor i brhov av stöd". Faktadel på måndag och fallprov på tisdag. Denna gång är området kognitiva funktionsnedsättningar. Så det vi gör nu, är att vi förbereder oss inför detta prov.
Onsdagen är full med seminaium i svenska och det handlar om epokerna. Det såg mörkt ut i början på denna vecka, för jag trodde inte att min grupp skulle bli klara i tid, men det blev vi! :-D
På idrotten igår gick jag sex längder och det kändes superbra!

Nu till privatlivet. Ja, här har det hänt grejer! Pappa har varit på kryssning, en assistent har slutat, vi har lagt ut en ny annons, brorsan har börjat jobba för mig, jag har eventuellt fixat en praktikplats  OCH jag har väntat på att Sannas SMS om att hennes bebis är påväg!! Den är beräknad till idag, men jag har inte fått något SMS, så då antar jag att han/hon vill vänta någon extra dag!! Nästa fredag när jag skriver, är den lille filluren kanske ute! :-) Kämpa på finaste Sanna!
I helgen jobbar äntligen Sofia!! DET VAR VÄLDIGT länge sen nu! :-)


Jag tittar EXTRA noga på dagarnas datum, för att hålla koll på vilket datum det är när Bönan kommer till vår värld!

Trevlig helg!
//Erica

Längtan

Längtan,
Det äro något som gör ont,
Det vet Vi båda,
Ack så det värker i Mig,
När Jag längtar efter något,,
Jag inte kan få

Längtan,
Längtan efter Dig,
Den får Mig att börja darra,
Likt ett löv om hösten,
Det gör ont,
Lövet gör allt Det förmår för att icke falla,
Liksom Jag,
Jag längtar efter Dig så starkt,
Att Jag darrar och faller

Längtan,
Efter att få ge Dig den kärlek en kvinna förmår,
Den äro lång,
Men också stark,
Men sättet Du ser på Mig äro kallt,
Och i samma ögonblick,
Förstår Jag:
Jag har längtat i onödan,
Jag kan icke älskas,
Och Jag kan heller icke älska

Att längta efter något man inte kan få,
Äro det onödigt att längta efter,
Det måtte Ni begripa,
För gör Ni icke det,
Kommer Ni,
Liksom Jag,
Att längta Er till döds,
Och Han Ni längtat efter hela Ert liv,
Står och ler hånfullt vid Er kista


//Erica

En lugn fredag...

Hejsan hoppsan denna fredag, som är en lugn sådan! Varför då? Kanske ni undrar... Jo, jag har ingen skola idag, då det är resursdag på HTS och jag inte har något att ta igen!
Hur har eran vecka varit då? För min egen del, har det varit helt okej, bortsett från att jag har varit krasslig... Fast nu har jag börjat träna igen, så det vart rätt så kortvarigt. Skönt det i.a.f.! :-)

I måndags var jag hemma från plugget, men vet att mina klasskamrater jobbade med treans projekt och hur man är en god pedagog med personer som har autism. Det fortsatte vi med dagen efter och jag kom ikapp det  jag missat på en halv lektion.
Denhär veckan har vi påbörjat ett nytt schema och en ny kurs, hälsopedagogik. Det tycker jag är JÄTTEINTRESSANT! För övrigt, så är det hälsopedagogutbildningen jag ska gå, när min tid på gymnasiet är över.
Vi jobbar på för fullt med epokerna i svenskan! Jag och en kompis har Antiken. Detta har vi semenarium (evenuellt stavfel) i vecka fem, så nu gäller det att jobba på ännu mer nästa vecka om vi ska bli klara i tid! Samtidigt som vi gör detta, läser vi våra obligatoriska romaner, som vi ska göra en analys av i vecka sex.
Vad det gäller mitt projektarbete om samhällets bemötande jämte mot människor med funktionsnedsättningar, så flyter det på bra. Jag blev klar med grovjobbet igår, så nu har jag "bara" renskrivning av uppsats och skapandet av PowerPoint-presentationen kvar!!! Känns SÅ SKÖNT att ligga lite före planeringen, för då kan jag ha fokus på APU och annat ett tag framöver och slipper känna mig allt för stressad!

Härhemma är allt sig likt tror jag, nästan. Jag berättar mer om det när allt är klart.
Marcus och jag träffades en stund i söndags och pratade om allt och inget. När han åkt kom förkyldningen över mig som en flod. :-( Jag gick och la mig tidigt den kvällen.
Ikväll ska jag och min syrra hem till Ass-Natalie för att äta middag, umgås och se hennes och pojkvännen Mickes lägenhet! Det blir spännande det! :-D
Morfar fyller åttiotvå på tisdag, så vi ska hem på födelsedagsmiddag hos morföräldrarna imorgon. Innan dess, ska jag och Ass-Rebecca, iväg och köpa en massa födelsedagsgåvor! Januari och febuari, är proppfulla med födelsedagsbarn för min del!

Sist men inte minst: Sanna! Nu är det inte långt kvar tills din Böna kommer! Den kan komma närsomhelst egentligen. Idag är det på pricken en vecka kvar tills han/hon är beräknad!!! :') Ååååååh, vad spännade!!! Jag bara vänar och längtar!! Kämpa på den ABSOLUT sista tiden nu!!! Puss på dig!! <3



Denna bebis ser ut som en man leker "Tittutleken" med! :-) Snart är det Sannas och Mickes tur att se ett sådant leende!! :-)

Trevlig vecka!
//Erica

Alice

Alice,
Lev Ditt liv innan det är för sent,
Låt inte den namnlösa makten falla över Dig och Ditt liv,
Vi lever i en värld som har ett namnlöst mörker,
I andra världar där tiden går,
Och Vi,
Verken Du eller Jag,
Hinner ikapp den

Alice,
Spring inte för fort,
Göm Dig inte från Mig och tiden,
Glid inte ner i detdär mörka hålet än en gång,
Kaninen stirrar på Sitt ur,
Han måste hinna i tid,
Bråttom,
Bråttom,
Är det så?

Alice,
Vem är Du?
Den flicka som blev en orm,
Och i nästa ögonblick,
Jättestor,
Snart börjar Katten tala,
Och Du,
Du vet inte längre var eller vem Du vill vara

Alice,
Spring inte för fort,
Glid inte undan,
Lämna inte Den verklighet Du faktskt är född att leva i,
Men någon gång,
Nästa gång,
Snälla,
Låt Mig få följa med


//Erica

Fredagen den 13:de....!!!!

Gó morgon denna ruskiga fredag!! Min assistent Natalie, upptäckte att det är fredag OCH att datumet som råder idag är 13/1!!!! GAAAAH!!! Vågar man gå ut idag? :-/ Jodå, det ska nog gå, men jag kan inte förneka att jag blir lite nojjig...
Hur har ni haft det veckan som varit? Själv har jag haft ont i armen, eftersom jag tippade med rullstolen i lördags och på köpet, har jag varit småkrasslig, men är nästan bra nu! :-)

I tisdags sartade skolan upp igen efter juluppehållet. Det har varit relativt lugn början, vilket är skönt. Vi har nu avslutat kursen "Pskologi B" och igår fick jag veta vad mitt slutbetyg blev: VG! :-) Jag är nöjd med det beskedet! Kursen avslutades med att vi såg på filmen "I rymden finns inga känslor". Den är faktiskt riktigt bra.
Vi håller nu på med epoker i svenskan och visst är det kul, om man bara kunde få lite variation på gruppmedlemmar! Frågar ni mig, så tycker i.a.f. jag, att det vore både kul och bra om man fick testa på att arbeta ihop med olika personligheter...men.... nepp.
Nästa vecka ska jag starta upp mitt projektarbete igen! TAGGAD, då jag bara behöver skriva ihop den infon jag fått! Jag puggade lite i smyg på lovet... Sssssssssh... säg det inte till någon... ;-)

Härhemma har det inte hänt så mycket mer än att jag vilat efter fallet med rullstolen. Fast på söndag ska jag träffa min kompis Marcus och det ska bli kul! :-D


Trevlig helg alla glada!!
//Erica

Livet

Livet,
Livet äro en gåva Vi fått av Gud,
Livet äro något Vi Alla går igenom,
Även Du

Livet,
Livet äro icke alltid lätt,
Livet innebär mer,
Än att räkna ett plus ett

Livet.
Livet äro det längsta Människan har fått,
Hur kan Hon då säga,
Att det äro kort?

Livet,
Livet skall en dag taga slut,
Därför skall Vi ta vara på varenda minut,
Livet äro även kort för en liten mus

Tänka Sig att Livets väg,
Låter Sig vá så kort,
Skynda Dig,
Annars springer Livet bort,
Och Du står där,
Ensam,
För Livet,
Äro icke längre här


//Erica

På tisdag är det dags igen...

Hej hopp på er alla denna soliga trettondag! Hur har eran vecka varit? Min har varit bra. Kan bara inte fatta vart dagarna tar vägen! Tycker att jag tar det rätt så lugnt, men ändå går det så himla fort. Hur kan det komma sig? Nåja, dagarna går väl så fort eller långsamt dom vill antar jag.

Vad har jag sysslat med denna vecka då? Jag var med min kompis Kevin i tisdags. Jag/Natalie hade bakat kladdkakenuffins till fika och vi satt väl mest och pratade om allt och ingenting. Det var supermysigt! :D
Min assistent Sanna har ju gått på mammaledighet för en tid sedan och jag tyckte att det var dags att ses. Så då åkte jag helt enkelt hem till henne och hälsade på i onsdags. Även det var tokmysigt! Jag fick äntligen se barnrummet som jag har velat se länge. Rummet var SÅ gulligt! :) Nallar och ugglor för hela slanten, några  elefanter fanns också. Sängen är bäddad och kläderna finns i byrån, så nu kan Bönan komma! :) Ååååååååh, vad jag långtar!
Igår var jag ute  på en långpromenad med min nya assistent Johanna. Den blev lång utan mening, då vi gick vilse. Mitt lokalsinne är inte det bästa och ja, det var tur att det fanns GPS på mobilen! Synd bara att GPS:en visar att man ska gå värsta omvägen!!!!!! :P En promenad som skulle blivit tio  minuter från början, blev i slutändan två timmar längre än planerat... Jaja, vi kom ju hem i.a.f.
Idag ska jag träffa min kompis "Soffan". (Hon heter Sofia efentligen). Vad vi ska göra vet jag inte ännu. Snacka och fika antar jag!
Imorgon ska vi på middag och på söndag fyller pappa år! Så i helgen är det fullt ös! :)

Nästa vecka är jag ledig på måndagen, men på tisdag är det som sagt dags att återvända till plugget igen. Det är blanade känslor kring det. Fast å andra sidan: Nu är det bara en termin kvar av gymnasiet, så nu jälkar kör vi!!!! :D
Vad jag vet nu om skolveckan är inte mycket, förutom att vi ska ha våra två sista lektioner i pskologi och få veta slutbetyget på den kursen...


På tisdag är det dags för plugget igen...

Nu ska jag äta lunch innan Soffan kommer!

Ha en bra vecka!
//Erica

Känslorna

Känslorna,
Dom äro många,
Dom kan vá korta,
Dom kan vá långa,
Kalla,
Varma,
Eller inga alls,
Jag känner Mig lugn,
När Vi dansar vals,
Du tror att Du drömmer,
Nå,
Kan så vara,
Men oavsett vilket,
Äro känslorna svala,
Och dessa skall Jag bevara

Känslorna,
När Du tog Min hand,
De var,
Att Vi den sanna kärleken vann,
Och om Du så önskar,
Tar Jag Dig till Min man,
Valsen äro snart slut,
Du tänker väl inte lämna Mig nu?
Nej snälla,
Stanna kvar,
Låt Oss skaffa två små barn,
Och leva lyckliga,
I alla Våra dar

Känlorna,
Tar aldrig slut,
Det äro Dig Jag älskar,
Här,
Nu,
Och för all framtid,
Nu känner Jag kärlekens svala vind,
Och i samma sekund,
Smeker Du Min döda kind,
Jag känner Mig kall,
Jag kommer snart dö,
Men vad som än händer,
Bliver aldrig känslorna för Mig till Dig,
Kallare,
Än Guds varma hand,
Kom ihåg Min älskling:
Vi lovade varann,
Att vi skulle varandra älska,
Jag ber Dig från Guds paradis:
Släpp aldrig taget om Mitt hjärta,
Åh,
Vad Jag önskar,
Att Jag kunde Dig kyssa,
Från Himelriket,
På något vis

Våra känslor,
Kommer alltid hos Mig finnas,
Älskling,
Jag är ledsen,
Det var inte meningen,
Att Jag i huset skulle brinna,
Spara Min aska,
Så lovar Jag Dig,
Att Jag alltid ska med Dig skratta,
Som Jag gjorde på Vår fösta vals,
Jag svär:
Jag går ingenstans


//Erica

RSS 2.0