Bella och Hugo

"Du är då alltid så hård mot dig själv, slita med det!" Det var så han sa till Bella den dagen då dom satt på stenen bakom fotbollsplanen. Bella tittade på Hugo, hon hade tårar i ögonen. "Men jag är inte värd ett VG!" skrek hon. "Och förresten, så hatar alla mig!" Hugo såg allvarligt på henne och sa: "Detdär är inte sant Bella, det vet du." Han strök henne över håret och fortsatte: "Jag vänder dig aldrig ryggen." Bella snyftade och såg lugn ut, hon visste, att, det Hugo sa var sant. Dom kramade om varandra hårt och länge, innan dom gick åt varsitt håll. "Ring mig imorgon!" gapade Bella. "Jaa, jag lovar!" skrek hennes vän tillbaka. Bella skrattade till. Tänk att Hugo och hon varit vänner i tolv år! Det kännes nästan som att dom var en och samma person.

Nästa dag, kröp lektionerna i skolan  för Bella... Hon hade matte, engelska, livskunskap och religion på schemat idag. Hon suckade. Varför va det alltid så, att alla tråkiga lektioner, låg på en och samma dag? När religionen äntligen var slut, sprang hon hem, gjorde läxorna och väntade på att Hugo skulle ringa. Efter en halvtimme tänkte hon: "Varför ringer han inte?" En stund senare, när klockan är halv sju, kom mamma och sa att middagen var klar. Bella åt och sedan gick hon in till sitt rum igen och väntade... Timmmarna gick... Bella suckade och kände hur tårarna och besvikelsen började komma. Nu var klockan elva på kvällen och Hugo hade fortfarade inte hört av sig. Nej, han hade inte ens svarat på hennes SMS. Bella gick och la sig och försökte sova, men det gick inte. Hon låg bara och tänkte på att Hugo inte hade hört av sig...
Dagarna gick och Bella fick inte tag på Hugo. Nej, hon trodde nästan att han var död. Först blev hon ledsen, men alltefter att tiden gick, blev hon bara argare och argare och ledsnare och ledsnare. Hon skickade SMS och ringde dagarna ut och in, men det enda hon fick var: "Hej det är Hugo. Jag kan inte ta ditt samtal just nu, så ring igen!" Efter tre veckor, var det fortfarade telefonsvararen som ljöd i Bellas öra. Hon kände hur hon tappade kontrollen och började skrika rakt ut: "DU LOVADE JU DITT JÄKLA AS!! DU LOVADE ATT VI SKULLE HÖRAS!!!" Hon får inget svar. Endast fåglarnas sång hördes i sommarkvällen. Bella föll plösligt gråtande ner på knä och insåg med smärta, att Hugo aldrig skulle komma mera... Nej, han skulle aldrig mer smeka henne tröstande över kinden och säga att hon inte skulle vara så hård mot sig själv... Aldrig mer... Adrig någonsin mer...

//Erica

Middag med arbetslaget från Berghemskolan ikväll!!!

Gó morgon på er alla pigga och glada bloggläsare! Även denna veckas inlägg skrivs på skoldatorn, då jag fått tid över! Nästa lekton börjar först om en timme och en kvart! Hoppas att er vecka har varit bra. Det har min, men det har varit och är mycket nu, många saker är roliga saker! :)

Om jag som vanligt börjar med att berätta om skolveckan: För precis en vecka sedan, åkte jag till Pingstkyrkan i Sollentuna för ett studiebesök i Religion B och det var egentligen ett grupparbete, men det blev inte mycket till grupp, för att jag åkte dit själv, gjorde frågorna själv, skrev själv och igår, när vi hade redovisning, pratade jag mest, vilket inte var så konstigt i.o.f.s. Det dom gjorde mig mest irriterad var att en utav grupppmedlemmarna, inte ens var med på redovisningen, men strunt samma. I tisdags hade vi Ängsjöprojektet och det blev jättelyckat! Min grupp fick superfina betyg från dom övriga grupperna. Det var en person som t.o.m. skrev att vi hade gjort dom roligaste aktiviteterna på hela dagen! Det kändes SUPER!! :D Direkt efter Ängsjö, åkte jag och min assistent Sanna mot Vårruset. Väl där, mötte  vi upp dom andra! Tyvärr kom inte Natalie, då hon hade haft oturen att åka på en förkyldning! Stackare!!! :( Jag klarade halvmilen på 1 timme och 37 minuter, vilket var 30 minuter sabbare än förra gången. Jag är nöjd med det. Skönt nog, hade jag turen att ha studiedag i onsdags, så då vilade jag upp mig! :) Idag, fredag, ska jag ha min sista lektion i Engelska A och det innebär att jag kommer få veta mitt slutbetyg på denna kurs... Nervösiteten stiger!!! Mitt slutbetyg i Samhälle A kommer jag få veta på måndag och det är lite extra nervöst, eftersom Afrikaarbetet, är avgörande... Blir det ett G eller ett VG? Det återstår att se.

I mitt privatliv, händer det väl inte jättemycket annat utöver det vanliga. Förutom två ganska stora saker: Det första är att jag idag har klarat av hela 16 veckor med mitt lite, eller jämförelsevist, ganska mycket sundare liv. Så imorgon är det upp på vågen och mätning av midjemått som gäller! Spännande! :) Sist men inte minst, så kan jag berätta att jag ska på middag med arbeteslaget från Berghemskolan ikväll och det känns verkligen jätteroligt!!!!! :D :D Jag har längtat efter dom otoligt mycket, men nu ikväll, är min längtan över!!! :D För er som inte kommer ihåg vad jag har med Berghemskolan att göra, kan jag berätta att det var där jag gjorde min senaste APU.

Träningsvärken sitter fortfarande i efter tisdagens Vårrus! Det ska kännas att man lever!!! ;)

Ha en bra vecka, så hörs vi snart igen!
//Erica

Believe in angels - and everything will be easier...

My darling, I know that everything is hard right now. But I also know that we can fix it. If we believe. If we believe we can, then we can and if we see the wonder, of a fairy tale, it will be easier. Believe in the angels, my dear and we can take the future, even if we fail done on our knees and feel the pain. I think that it´s something good in everything we see. Together – we will cross the stream.

Do you think that it´s only a fantasy I have? Maybe it is. But it will help us to believe! Trust to me, please! It will help us thought the dark. Let me help you to trust to the sweet angels and me. We can take another mile if you want, but the way will be long. I´m here for you al the time even if you fail. I promise you, we can do it, because – I believe in angels. We only have to wait for the right time.

When I see the fairy tale´s wonder, I can find the power in me the power of our love. Please darling, believe in it. I know that we can take the future, if we believe in angels; we are going to fix all the hard things in our life’s. When the time is right for us, we will take us across the stream. Believe me darling – it´s not a dream.

//Erica 

 


Grillkväll imorgon!!

Gó förmiddag på er mina vänner! Hur har eran vecka varit? Jag hoppas att den varit lugnare för er än för mig iaf! ;) Stressigt är bara förnamnet! Skriver veckans inlägg i skolan, då jag ska åka i väg om en timme.

I skolan är vi i full gång med Ängsjöprojektetet, Afrikarapport och allt annat som ska göras innan lovet! Vårt Ängsjöprojekt äger rum på tisdag. Vad är Ängsjö för någonting? kan man ju undra. Jo, det går ut på att olika grupper  i klassen ska planera en utelektion som ska hållas ute i Ängsjö. Målet är att öva på vårt ledarskap, vi ska med andra ord leda andra. Efter det, är det dags att utvärdera dagen. Gick allt som vi tänkt oss? Varför? Varför inte? Vad kan man tänka på till nästa gång som man står inför en liknande uppgift? Rapprten om barnarbete i Afrika, är nu inlämnat och klart. Nu finns det ingen återvändo!!! Uuuuh, läskigt! :/ Vi håller även på med en avslutande sak i Religion B. Den uppgften går ut på astt planera, utföra och redovisa ett studiebesök. Min grupp skulle ha besökt Pingstkyrkan idag, men det ser ut som att jag får göra det själv. Surt, men det är sånt som händer... Redovisningen i detta, kommer att ske på torsdag. Jag har ingen aning om hur den kommer gå, eftersom jag blir själv på studiebesöket...! Den som lever får se... En sak som jag tycker är JÄTTETRÅKIGT, är att min föredetta mentor, ska sluta jobba på skolan efter sommaren. Fast han har lovat att vi ska hålla kontakten, så det känns inte helt hopplöst!

Imorgon ska vi ha grillkväll hemma med alla assistenter och skapa årets tröjor till Vårruset som gäller på tisdag. Vi ska alltså måla trjorna själva! :)  Jag hoppas på att kunna ta en träningrunda imorgon, som en sista uppvärmning inför tisdagens Vårrus! Pappa är inte hemma i helgen, han åker till Småland idag och kommer hem på söndag igen. Annars är väl allt som vanligt på hemmaplan. Träna, plugga, prata med kompisar, i den mån jag hinner vill säga och fundera över framtiden.

Imorgon blir det grillkväll!

Ha det bra, så hörs vi!
//Erica


Idioten

Jag ser ut som ett fån i Dina ögon

En dåre

En idiot

Vad jag än gör

Blir allting fel

Kraften jag fann

Finns inte mer

Gud fruktar den idioten och den idioten är Jag


Du var där men nu är Du borta

Minnet av Dig

Framkallar det dåliga  samvetet inom Mig

Förlåt, snälla Du

Du skulle ju inte försvinna nu


Du står där och ser på Mig

En dåre

Ett fån

En idot

Det är vad Jag är i ögonen som är Dina

Och just därför,

Är Du icke det i Mina

För Jag är en idiot

Ja, Jag är

Inte riktigt klok


Det som Du skådar i Dina ögon

Är en idiot

Den idioten är Jag

Eller kanske,

Är Jag bara svag?

När Jag blickar ut i den mörka natten,

Faller tårarna

För Jag har tappat kraften

Snälla, Jag ber Dig

Se Mig i ögonen  en gång till,

Så ser Du,

Att Jag bara Dig väl vill


//Erica


Mycket kvar innan sommarlovets dar...

Hallojsan på er denna fredag! Hur har eran vecka varit? Jag hoppas att den varit bra. Min vecka har varit rätt okej.

I plugget är det mycket, som det alltid är när läsåret börjar närma sig sitt slut. Vi är i full gång med en massa saker som ska vara klara innan sommarlovet. Uppsatsen i samhälle är ett exempel, temat är Afrika och jag har valt att skriva om barnarbetet där. Detta arbete ska vara inlämnat senast nästa måndag. I religion håller vi på med en sista uppgift som är: Sekter. En fråga man absolut INTE ska ställa när man besöker folk i detta område är: "Varför gick du med i denna sekt?" Eftersom att dom själva inte anser sig tillhöra en SEKT. Om jag nu ska ta att berätta lite om hur det går med Ängsjöprojektet, kan jag  meddela, att det går framåt. Jag ska sätta mig ner och skriva ett mail med en materiallista till en utav mina lärare när jag skrivit klart detta inlägg. Vet ni vá? Jag är nu klar med kursen Engelska A! Det känns otroligt skönt! Jag lämnade in den sista uppgiften igår, så nu är det klatt! :D Eller, okej, jag har en engelsklektion kvar att gå på, men då är det bara betygssnack. YEEEEEEES!

Härhémma är det nog som vanligt skulle jag tro. Jag pluggar, tränar och hinner inte så mycket annat just nu, men snart ska jag och en tjejkompis försöka få ihop en dag att ses på. Det blir av... Tids nog... Om mindre än två veckor, är det dags att köra Vårruset!! SOM JAG ÄR TAGGAD!! ;) Lördagen efter det, ska jag se om jag gått ner ännu något kilo... Har då kört hårt på samma spår i 16 veckor. I helgen blir det en plugghelg. Jag måste jobba lite med samhällsuppsatsen. Jag hoppas även på att jag hinner träna och göra något avkopplande...

I helgen blir det till att plugga...

Ha det bra!

//Erica


På vårat sommarland

Vi komma vi komma från vårat sommarland

Med solen och värmen vi komma hand i hand

Så bruna så bruna och fina är vi nu

Nu firar vi in sommaren med årets första sup!


Vi skrattar och och skålar för vårat sommar land

Nu tömmer vi glasen ja det gör vi minsann

Men ännu är inte denna visa slut

Nej vi fyller på glasen och tar ännu en sup!


Vi trallar och trallar på vårat sommarland

Så glada och fulla vi badar vid en strand

Vi undrar vi undrar vart detta ska ta slut

Vi trillar in till  sängen vår och somnar till en sup!

Detta är en snapsvisa som jag kommit på! Sjung den du med! Melodin som gäller är: "Tre pepparkaksgubbar" ("Vi komma vi komma") Ha så kul, men kom ihåg, denna sång, är inte till jul!

//Erica





Två nationella prov i Engelska A avklarade!!!

Gó fredagseftermiddag på er i detta solsken! Hur har eran vecka varit? Min har varit bra, men det har varit mycket att tänka på.

Denhär veckan har det som sagt varit mycket att tänka på. Varför då? kan man  ju undra då. Tänker man inte en massa ord varje sekund? Jo, men i skolan har det varit mycket. I onsdags hade vi vårt första nationella prov i Engelska A och idag hade vi den andra delen. Så nu återstår bara en del och den ska göras på tisdag. Jag tror att det kommer gå helt okej på alla tre delarna. Förutom att vi haft nationella prov denna vecka, har vi också haft ett skrivsligt prov i ämnet Idrott och hälsa A. Provet innehöll frågor om kroppen, förbränning och en massa annat som har med kroppen och hälsan att göra. Ett exempel på en fråga: Hur mycket blod har du i kroppen? För er som inte vet det, kan jag berätta att du har tre till sex liter blod i din kropp, beroende på hur stor du är. Vi har också startat upp planerringen inför Ängsjöprojektet. Det går av stapeln 24/5, samma dag som jag ska köra Vårruset, så det blir mycket frisk luft den dagen! :) Jag berättar mer om Ängsjöprojektet när det närmar sig...

Hemma är det vardag och inget jätte speciellt händer just nu. Jag tränar som en toka, vilket inte är så konstigt, då jag måste vara redo inför Vårrustet. Om det blir så fint väder i helgen som det är utlovat, tar jag mig ut och kör en runda eller två med rullstolen! Min bror tog truckkörkort eller något åt det hållet idag, är inte så insatt, men GRATTIS till honom i.a.f. :D

Blåsippor är ett tecken på vår!

Ha en bra vecka, så hörs vi snart igen!

//Erica


Livets största rädsla

Livets största rädsla

Är döden

Att inte hinna med

En resa till söder

Du som vill ha Mig

Ack, Du är Gud

Men ännu är det väl inte Min tur?

Jag vet att Jag begått många synder

Allt för väl vet Jag om detta

Av alla Du skapat är inte Jag den bästa

Du har gett Mig chansen

Att ställa alla fel Jag gjort i Mitt liv till det rätta


Livets största rädsla

Är döden

Men det som styr över den

Säg Mig, är det Våra öden?

Eller är det Du,

Vår kärleksfulla Gud,

Som styr över livet och döden?

Jag känner den hettande glöden

Och förstår

Att Jag nu är nära döden


Livets största rädsla

Är döden

Jag känner hur den hettande glöden

Kommer allt längre in i Min kropp

Det går icke

Att för detta

Sätta stopp

Nu tar Djävulen Mig

Med ett elakt skratt

Detta är alltså Guds sraff


Livets största rädsla

Var döden

Men ibland kan Vi icke påverka

Våra öden

Nu är det bara för Mig

Att bli vän

Med Djävulen och döden

I samma ögonblick inser Jag  med fasa:

Jag hann aldrig med

Min resa till söder


//Erica



RSS 2.0