Höstlov!!

Hej på er alla! Hur har den gångna veckan varit för er? För mig har den varit rätt okej. Denna vecka är Magdas sista, sedan flyttar hon till Göteborg. Tråkigt på ett sätt, roligt på ett annat. Jag kommer sakna henne, men jag vill såklart samtidigt att hon ska göra det hon vill. Med andra ord, så har vi haft fullt upp med att "fråga ut" ett antal tjejer som sökt Magdas tjänst. Efter ett bra tag, fick vi tag på en tjej som verkar jättebra och mysig. Hon jobbade sitt första dubbelpass i onsdags. En ny assistent går alltid dubbelt i början, för att se hur allt fungerar och lära sig att hjälpa mig på rätt sätt. Ni kanske undrar varför jag skriver veckans inlägg nu och inte imorgon som jag brukar? Jo, jag kommer nämnligen  inte hitta något bra tillfälle att blogga imorgon. Vi ska ha avslutningsmiddag för Magda då, plus att min nya assisent, Nathalie, kommer att gå dubbelt imorgon. I plugget är det full fart som vanligt. Jag kommer dock att  kunna njuta av höstlovet efter allt slit. Har t.o.m. gjort färdigt alla uppgifter som ska vara klara och inlämnade efter lovet, just för att jag ska kunna unna mig själv lite vila och skoj på lovet. Jag ska bl.a. tatuera mig och ha en heldag med min kompis Marcus. Det var hans födelswdagsgåva till mig: En heldag! Ser verkligen fram emot det!! :D Men, innan lovet står för dörren har jag ett pyskologiprov och ett möte i skolan... Nu kommer jag inte på något mer att skriva för denna gång.

Trädens löv blir så fina på hösten!

Hej frejs!!

//Erica


22/10 - Snö!!

Hej på er alla glada människor! Hur är det med er? Jag hoppas ni mår bra. Med mig är det bra, men jag är väldigt stressad! Det är jättemycket på gång i skolan nu. Bl.a. ska vi hålla våran Halloweenfest på måndag nästan hela dagen, det är mycket att hålla koll på innan fresten blir av... Material som ska vara på sin plats, kakor som ska bakas o.s.v. Nu har vi nog koll på det mesta inför det skulle jag tro. Resten görs precis innan vi "öppnar" festen! Kul kommer med all säkerhet att bli. Jag och txå klasskamrater ska ansvara för pysselhönan. Där man ska kunna göra allt från halloweenkort till halloweenpumpor av paprika... :) Samhällsprovet gick okej, det blev ett VG och vad gäller provet i Naturkunskap, kommer jag få reda på vad jag fick för betyg på det efter helgen, med andra ord på måndag. Inom detta ämne är det snabba puckar som gäller! Vi har påbörjat nästa område, som  är Energi och det ska vara klart innan höstlovet som äger rum vecka 44. Det ska bli skönt att kunna koppla bort plugget för en vecka! Herregud, det är alltid något  i pluggväg att tänks på. Om det inte är svenska så är det pyskologi! Ännu ett prov i detta ämne väntar... om en vecka... Nå ja, nog pratat om skolan nu. Det är den 22/10 idag och det är snö på marken!! Ska det vara så!?! Jag bara frågar! Det kunde ha väntat tills november, tycker jag i.a.f.  I eftermiddag/kväll ska jag och min assistent Rebecca till Jakobsberg Centrum för att fika och sen ska vi hem och ha en myskväll! :) Imorgon lördag, ska jag plugga pyskologi.

I helgen blir det till att plugga pyskologi!

Ha det bra!

//Erica

 


Trött efter en jobbig vecka...

Hej hej på er alla glada människor! Hur är det med er denna vecka då? Själv har jag haft en bra, men jobbig vecka. I lördags fyllde jag 19 år, man börjar bli "gammal"... Hahaha! Det firade jag först dagen innan med familjen och på lördagskvällen var jag hemma med mina två bästa vänner. Lördagen blev väldigt lyckad! Jag var ensam hemma med vännerna, kände mig sååå fri den kvällen. En utav mina vänner sov över hos mig, så jag tror inte att vi somnade förrän klockan 04:30, så det var JÄTTELYCKAT!!! :D Vi snackade en massa och körde carader! Jätteskojkigt!! Sedan var det nästan måndag igen... Det går fort när man har roligt. I plugget är det mycket att stå i som vanligt. Jag hade ett prov i Samhällskunskap i tisdags och det tog ett bra tag ska jag be att få berätta för er. Jag satt och skrev i 3 timmar och provet blev 10 ½ A4-sidor. Blir jag inte godkänd, går jag ut och skriker någonstans!!!!! I måndags och onsdags var jag ledig och då började jag plugga inför provet i Naturkunskap, som jag ska ha på måndag... Annars planerar vi för fullt inför våran Halloweenaktivitet som vi ska hålla i den 25/10. I helgen ska jag plugga, fast jag ska in till stan en sväng imorgon för att träffa två vänner. På oder mer eller mindre. Min mentor och säkert mina vänner också, tycker att jag borde "koppla av" mera och inte bara vara helt besatt av skolan hela tiden. Jag förstår inte vad dom pratar om... Eller...? (A). Ikväll skullr jag ha åkt iväg, men jag orkar inte det. Jag är helt slut. Jag var och hälsade på barnen på Ormbacka förskola en snabbis på vägen hem idag. Det var jätteroligt att träffa dom igem, det var hela 5½ månader sedan jag var där sist. :) Sötnosarna mina! <3 Barnen fick en bok av mig när jag var där på praktik och i den, har jag limmat in ett fotografi på mig och en "tacktext". Idag när jag var där, kom en pojke springande med den och sa: "Rika, Rika, här är en som är likadan som du!! Ser du inte det??" Haha :) Gulligt! :)

Så sorglig, men vacker bild

Vi hörs!
//Erica


Idag 18 år, imorgon 19 år...

Hej på er mina kära vänner! Hur är det med er en dag som denna då? Med mig är det bra, det är dock mycket att tänka på i plugget nu... Vårt prov i Naturkunskap är uppskjutet tills den 18/10, detsamma gäller Samhällskunskapsprovet, som vi skulle haft på måndag men det blir på tisdag istället. Det känns både bra och jobbigt. Anledningen till att det känns bra är att jag då har lite extra tid på mig att plugga. Jag hade också tyckt att det hade varit skönt att ha proven gjorda. Men men... Våran aktivitetdag har nu fått ett datum, 25/10 blir den av! Kul, men det är som ni säkert förstår mycket att tänka på! Sådant är livet på gymnasiet. Hahahaha! :D Vet ni vad som är irriterande?? Jag hade ett prov i svenskan förra veckan och jag fick tillbaka det i tisdags... Jag var 1,5 poäng från full poäng... 1,5 poäng!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lagom irrierande! Fast, det betyder ju absolut inte att jag inte är nöjd. :) Jag läser psykologi i skolan, men vår lärare är bara för mycket! Vi tog upp det med en annan lärare idag och hon sa att det inte kunde vara så, så hon skulle ta upp det! Tack och lov! Opedagogisk, oförstående och almänt otrevlig. Om man inte förstår något säger hon ungefär: "Jag fattar inte vad det är du inte förstår!!! Det är inte svårt. " Eeeh, jo!  Som ni kanske kommer ihåg att min ena assistent ska sluta hos mig? Då behöver jag en ny tjej till "teamet", så nu är vi igång med intervjuer än en gång...
Idag är jag 18 år, men imorgon är jag 19 år. Fyller år!! Fy vad jag börjar känna mig gammal bland min klasskamrater, men det är förhoppningsvist bara jag som känner så... Ikväll kommer de närmaste i familjen hit för att fira mig och imorgon kväll, kommer mina två närmaste vänner för att fira mig! Vi ska bara ha mysigt med mat, tårta, gósaker och spelkväll! :) Ikväll blir det lite åt samma håll som då, dock inget spelande...

Det är inte storleken som räknas, utan tanken!

Trevlig helg!

//Erica


Medis imorgon!

Hej frejs på er alla denna fredagseftermiddag! Hur är det  med er mina vänner? Jag börjar bli bra nu, det jag känner av nu är lock för ena örat och hostar till någon gång då och då. Vad gäller locket för örat så sa läkaren att det kan ta några veckor innan det försvinner helt, då jag haft ett hål på trummhinnan. Det blir nog bra om ett tag. :) I skolan har jag haft ett prov om antikens Grekland och jag tror det gick bra. Satt kvar och skrev fram till 16.30 och dom 3 sista frågorna, fick jag göra muntligt, för att jag skulle hinna. Missade skolskjutsen hem, men sån tur var, hade jag chafförens nummer, så jag ringde ipp honom och förklarade situationen och då blev jag hämtad efter en halvtimme, tack och lov! Igår satt jag och pluggade inför alla dessa prov som står för dörren dom två kommande veckorna hela dagen. Vi hade inga lektioner igår då dom andra var på orientering. P.g.a. öroninflammationen fick jag inte vara med så då passade jag på att vara i skolan och få lite extra hjälp att plugga. Det gäller att tänka smart. Vecka 40 är det Naturkunskapsprov och vecka 41 är det Samhällsprov som går av stapeln. Jag fick veta att en utav mina assistenter ska sluta. Hon jobbar sista dagen den 29/10, så nu ska vi börja med intervjuer och allt sånt igen. Tycker att det känns jobbigt, men sånt är livet och självklart är jag glad för hennes skull! :) Imorgon kväll ska jag åka in till Medis för att äta middag med en kompis och ha trevligt. Förutom det ska jag plugga en massa. Fast inte ikväll. Ikväll ska jag bara titta på film och ha en lugn kväll med chokklad, chips och dipp! :) MUMS!! Gud vad jag ska njuta.........!!!!!!!!!!!
 
Detta ska bli fredagsmyset ikväll...

RSS 2.0