Kort inlägg från Bönarp!!

Hej hej på er mina vänner! Jag lovade ju att försöka skriva ett inlägg när jag var i Småland. Nu har jag ett tillfälle att göra det, men det blir väldigt kort gemfört med de inlägg jag brukar skriva hemma i Stockholm!

Träningen är slut nu och sista dagen var i torsdags. Samma dag ställde jag mig på vågen, för att se om jag gått ner något. Det hade jagockså gjort, tre kilo och 2,5 centimeter i midjan! Det innebär att jag tappat hela tjugoåtta centimeter och tjugo kilo på tretiotvå veckor! Me so happy! :D

Här i Småland, Bönarp, är allting jättesuper! Jag tränar lite även på "semestern", för att hålla kroppen i trim. Självklart blir det inte lika mycket som hemma, men försöker att få till en halvtimme om dagen. Bättre än ingenting! ;)
Var på begravning för en släkting igår. Den var jättefin, men såklart, aldrig kul.
Annars ska vi nog bara umgås och hälsa på en massa släkt denna vecka. Härligt tycker jag! :)

Kanske kan få till en dikt på tisdag i.a.f. Fast jag lovar ingenting. Den som lever får se.

Tyvärr kan jag inte bjuda på någon bild denna gång... LEDSEN!! :(

Ha det toppen!!
//Erica

Träningen nästan slut, imorgon bär det av till Småland!!

Hejsan frejsan på er alla! Himmel vilken varm och skön dag det blev idag! :D Hur är det med er? Jag mår fina fisken!

Intensivträningen är snart till ända. Det har varit jätteroligt, kämpigt och lärorikt även denna sommar! Mina tränare är fantastiska på att puffa på en när man håller på att ge upp! I.a.f. för mig. Träningsgruppen har varit otrolig  i år! Supertrevliga människor att ha och göra med. Visst, det har varit någon enstaka dag, som det har känns tufft att komma iväg till Dalvägen fyra, där träningen håller till, men när jag väl kommit dit, har det inte blivit annat än bra! En annan sak som är värt att fira av denna träningsperiod, är min rygg! Jag1 har haft problem med ryggsmärtor varje år när jag börjat träningen, men icke i år!! Det var en dag i andra veckan som jag kände av den en aning, men det var ingenting gemfört med hur ont jag har haft många år, varje dag och nu, hade jag bara lite ont, en dag av sextion! :D Me so happy! Nu är det bara en halvtimme med samtal och träning kvar för denna gång och det sker imorgon!

Imorgon bitti är det dags för mig att ta en vikt och ett midjemått igen. Nu har det gått yttligare 8 ½ vecka av kämpande! Spännande, men också lite nervöst!! :)

Efter det korta träningspasset  imorgon, åker jag hem för att packa väskan! För att när kvällen kommer, åker jag ner till Småland, för att vara där i över en vecka för att umgås och självklart, träna litegrann, fast inte lika mycket som jag nyss gjort...

När jag kommer hem från Småland, är vi nästan tillbaka till vardagen igen. För att då kommer Natalie och Sanna tillbaka från sin semester. :)

Ni som läste förra veckans inlägg, vet att det kommer dröja ett tag tills nästa inägg kommer, då jag inte vet hur mycket tid jag har till att blogga därnere i Småland, så ni får ge er till tåls ett tag framöver! Men jag skriver om ett par veckor igen! Det  lovar jag!

Njut nu av sol och värme och gör som jag:

//Erica

Guds djävulska kärlek

Din kärlek river Mig i bröstet
Förackta den Gud, som talar till Dig
Han vill förvisa Dig in i kärlekens röda,
Smärtsamma färg
Fy Min Gud,
Han äro god i prästens ögon,
Det giver Mig det svar som jag undrat länge över:
Prästen, vet icke vad Han talar om

Gud sägs vara Vår himmelske Far
Jag föracktar detta fenomen,
För Er som vill ha vetskap om Min arma kännedom,
Skall Jag nu besvara Denne:
Gud äro Djävulen
Annars skulle icke Livet tagas från så unga kroppar

Du vill få Mig att tro,
Att Gud kämpar mot Djävulen
Men Jag vet mer än Du,
Han älskar endas Dig,
Om Du Djävulen är villig att älska
Ack, få Mig icke att tro,
Att Jag drömmer allt detta,
Jag har Själv mött honom

Gud äro en djävulsk varelse
Förackta icke Min vetskap,
Kom ihåg att Jag sade Dig,
Att Jag Själv mött Honom
Den natten,
Satte han in det smärtsammaste som finns i Mitt hjärta:
Kärleken


//Erica




Fullt ös, medvetslös på träningen!!!

Gó fredageftermiddag på er i vårt fina sommarväder! Hur är det med er en vecka som denna? Jag hoppas att ni mår bra! Det är fina fisken med mig i.a.f. :)

Denna vecka har det varit fullt ös på träningen och jag har slitigt som en bäver! Medvetslös är kanske ett lite för starkt ord, men det har inte varit långt ifrån!! Igår var nog den värsta dagen hittills, men det gillar jag! Svetten ska rinna om en och det kan jag meddela er om att det gjorde igår. Nu återstår bara tre dagar av min intensivträningsperiod! Min skapare vad fort det har gått. Det är väl som man brukar säga: Tiden går fort när man har roligt. För roligt har jag. Träningsgruppen är en grupp med underbara människor och så även tränarna. Jag kommer att jobba på som tusan sista veckan. Lita på det ni!!! ;)

Förutom träningen händer det inte så mycket just nu.  Jag träffar någon kompis på helgerna, i den mån jag hinner, då vi har träningsläxa över helgerna och jag satsar stenhårt!
I lördags träffade jag en barndomskompis, som jag inte träffat på väldigt länge. Vi hade trevligt, mycket att prata om efter så långt tid... :) Underbart!
Ikväll ska jag åka till Gröna Lund med syrran och mamma. :)

Nästa veckas inlägg kommer att skrivas antingen på onsdag eller torsdag, eftersom att jag åker bort på torsdag kväll och är borta åtta, nio dagar. Det innebär, att jag inte kommer kunna bjuda på någon berättelse eller dikt under vecka tretioett. Om jag inte får möjligheten att låna en dator ett tag någon dag, men jag skulle inte tro att det är så värst mycket att hoppas på, då det är lite si och så med Internet på landet... Ni får se det som en bonus om jag skulle lyckas skriva någonting under tiden jag är nere i Småland. Då blir det ett lååååååååångt inlägg att läsa vecka tretiotvå istället och en ännu mer mystisk text än vanligt, då jag haft ännu längre tid på mig att komma på något!

Hej på er mina kära vänner! Hur mår ni idag? Jag hoppas ni mår bra. Det gör jag. Jag var på en artonårsfest i söndags och det var livat värre. Jag höll mig faktiskt nyckter, men två av mina killkompisar slog  på stort, med andra ord, tror jag inte dom mådde så himmla bra i måndags... Själv var jag lite seg dagen efter. Jag var inte hemma förrän klockan kvart i ett på natten...! Fick veta att födelsedagsbarnet och några till hade gått vidare, så dom hade festat fram till två. Man fyller bara arton en gång i livet! ;) I tisdags åkte jag till Sköndals kyrka för att träffa min konfirmationspräst, som jag inte sett på sju månader, då han varit pappaledig, det var skönt att prata med honom igen. Dagen därpå gjorde jag ingeet speciellt på dagen, men på kvällen kom en tjejkompis på middag och efter det tittade vi på en film. Min nyaste assistent och hennes familj bjöd mig på middag igår. Det var första gången jag träffade dom och det var jättetrevligt! :D En dag som denna, har jag varit och inhandlat skolgrejer och om ikväll kommer en annan tjejkompis för att äta tacos och snacka lite gojja. :DNästa vecka ska jag hinna träffa  två andra kompisar och i övrigt bara läsa en bok och ta det lugnt.   Som sagt, nu börjar sommarlovet närma sig sitt slut. På torsdag är det dags att börja igen. Då kommer det stå
Detta är min form av fotokonst. Man kan vara konstnärlig med fotografier också!

Ha en bra vecka!
//Erica

Blicken

Vad är det som förföljer Mig i den isande natten?
Blicken
Så forskande,
Så anklagande
"Jag har Dig icke gjort något ont!"
Vill Jag skrika, men förmår icke
Ty, att yttra dessa ord över mina arma läppar,
Skulle vara som att bjuda in Mig själv
Till Döden

Blicken,
Den förföljer Mig i natten
Och giver Mig kalla kårar
Ryggradens kottor,
Liksom rullar,
En efter en
När var och en gjort sitt,
Ryser Jag till

Blicken,
Ser på Mig,
Som om ville den sluka Mig,
I ett och samma stycke
Ack, vad skulle Jag ut i mörkerts faror för,
När Jag vet med Mig,
Att det är som att,
Giva Mig själv och själen,
Till Himmelen
Och Döden?

//Erica

Student = ekonomisk kris...

Gó dag på er i detta fina sommarväder! Fast det har ju varit väldigt upp och ner med  det, i.a.f. idag. Hur mår ni då? Jag hoppas att ni mår bra. Själv mår jag helt okej, har dock lite panik såhär års.

Varför panik? Jo, för att när sommaren kommer med ledighet, så brukar många, jag till exempel, gilla att köpa lite nya kläder till sommaren. Det som försvårar det, är ekonomin när man, som jag, studerar. För att under lovet får vi inget studiebidrag, vilket är förstårligt, eftersom vi inte studerar under sommaren. Sommarjobb, hade kunnat lösa problemet en smula, men det har varit hopplöst att få tag på ett sådant. Till råga på allt, får vi inte in nästa studiebidrag förrän i slutet av september, vilket gör att det blir svårt att inskaffa skolmaterial i tid, då skolan startar redan den 17/8... Jag tycker att det hade varit bättre, om vi kunde ha fått det i slutet av augusti istället!

Denhär veckan har träningen flytigt på. Det är tufft, som vanligt, men det hjälper i långa loppet både kropp och själ att må bättre. Mycket bättre! :D Jag hade en dag under denna vecka, väldigt ont i ryggen och träning plus ryggont, brukar rent ut sagt gå åt helvete, men det släppte fortare än vad jag hade vågat hoppas! :) Nu har jag sammanlagt sju träningspass kvar och JÄVLAR vad jag tänker köra hårt då!!!! Nu har kroppen haft två veckor på sig att vänja sig, så nu kör vi på riktigt hårt dessa veckor som återstår. JA KOM IGEN NU DÅ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Härhemma är det lugnt och skönt för en kort sekund. Brorsan och hans polargäng stack precis ut, så nu har jag äntligen en stund för mig själv, utan assistenter också... SKÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖNT!!! När Sara kommer vid fem, ska vi iväg till morfar och mormor för en bit mat och lite prat. Mysigt! :) Pappa är på semester i Småland utan mig i cirka  två veckor till och sedan kommer han hem för att hämta mig, för sedan åker jag och papppa ner en vecka tillsammans.
IMORGON FÅR JAG TRÄFFA MIN KOMPIS KARIN!!! JIPPIE!!! :D Det är på tiden ska jag säga er. Vi sågs den nionde oktober, närmare bestämt, på min födelsedag! Vad vi ska göra?? Prata, skratta, prata, skratta och PRATA!!! :)
 
...har jag och Karin varit sedan vi var sex och sju år gammla!

//Erica

Liktippen

En kväll när jag var ensam hemma, satt jag och läste en bok. Pappa var på jobbet och mamma hade åkt för att handla. Boken handlade om en mördare som jag sa.

Mördaren grävde ner alla sina lik på en, som alla trodde, soptipp, men det var bara som det såg ut. I själva verket, så var det en begravningsplats för alla hans lik. Han hade inte dödat bara en person, utan hela tjugo stycken, se det var hans sätt att hämnas. Hämnas för att polisen bara hade struntat i att fånga in den dom mördat hans föräldrar när han var en liten pojke. Men som jag just berättade för er, så var det ingen annan än han dom kände till detta. Igen mer. Tills en dag:

Jag var ute och gick med familjens hund Daisy och plösligt gick vi förbi en gammal soptipp. Jag stannade och tittade på den, för att se om jag kanske skulle hitta någon intressant mojjäng till mitt bygge. För jag gillar att skapa något nytt av det gammla.
Just som jag böjde mig ner för att ta upp en egendomligt gammal bilratt, grep någon tag i mig och röt: "Vad har du här och göra, pojkspoling!?!" Jag svarade inte, jag var för rädd för att yttra ett enda ord. Vart hade jag sätt denna man förut? Han var inte så värst gammal, kanske dryga femtio. Hans ansikte såg ut att  behöva tvättas och hans slitna arbetsdräckt  likaså. Jag tänkte och tänkte men kom inte på varför denne man var så bekant. Inte förrän han sa: "Jag ska nog lära dig vad som händer med dom som snokar i mina ägor!" Han bar mig mot soptippen och började lära mig en läxa. Han hann nästan slå ihjäl mig, när  det gick det upp för mig: Det var han! Han som jag läst om. Han fanns alltså i verkligheten! Den medelålders mannen som dödade människor för att hämnas på polisen! Nu var jag nära på att dö, men då skrek jag: "JAG VET VEM DU ÄR!! DIN HUGGORM!!" Den medelålders mannen hejdade sitt slag och sade: "Vad menar du med det?" Hans röst lät inte längre elak, utan mer skrovlig. "Jag vet att du har flera lik under denna, som du har låtit alla trott, soptipp, men det är en snarare en liktipp! Jag vet också att  du gör detta  för att hämnas på polisen, för att dom la ner utredningen på dina föräldras död." Mannen tittade på mig och jag fortsatte: "Sen när du tyckte att det blev för jobbigt att bära hela tjugo oskyldiga männisors död, hittade du på ett författarnamn på dig själv och skrev detta som en deckare, för att på det sättet hoppas på att sanningen aldrig skulle komma fram! Du hoppades på att det skulle förbli en påhittad historia, men nu är det slut på leken! Jag kommer gå till polisen och avslöja allting och då får du det straffet du förtjänar!"

Tre veckor senare, satt han i sin cell, för att avsitta det straff han var värd: Livstid.

//Erica

Sanna och jag, på en Åbokryssning för lite mer än ett år sedan


Titta så söta vi är! :) Tack för att du finns!
Pussar och kramar i massor från mig till dig!

Första träningsveckan avklarad!!!

Gó fredagseftermiddag på er mina kära vänner! Har eran vecka varit bra? Jag hoppas det. Varm har den i varje fall varit, eller hur? Med mig är det okej, är väldigt trött dock.

En släkting till mig gick bort igår... Må han vila i frid. <3

Varför är jag trött? kanske ni sitter och funderar på nu... Jo, det är såhär förstår ni, att jag har nu klarat av min första vecka av fyra på min intensivträningsperiod nu. Det är kul, visst är det, men man blir TRÖTT, speciellt första veckan, då  kroppen är ovan vid att, t.ex. ligga på matta och göra en hejdundrans massa rörelser: Upp och ner, fram och bak och Gud vet vad! Fyra dagar i veckan, två timmar per dag. Jag sa  tre timmar per dag i förra veckoinlägget, men en timme är till för ombyte och avslappning. Det är viktigt att kroppen är avslappnad innan man sätter igång ser ni!

Efter träningen händer det inte så mycket  faktiskt. Är så slut när jag kommer hem om dagarna. Fast jag har träffat en kompis en dag under träningens första vecka. :) Vi pratade och spelade ett spel. Mys.  Förutom det, har jag bara tagit det lugnt och haft det mysigt med mig själv på rummet med musik som kompis, eller så har jag varit med mina assar Natalie och Sanna. Rebecca G. har också varit här. Nu går Sanna på semester snart och Natalie har gjort det allaredan, så nu blir det några träningsveckor med assistenterna Rebecca G. och Sara! :)

Ikväll ska jag först på middag och sedan hem för lite fredagsmys och film! Imorgon ska jag äta lunch med en kompis och sedan träna...fast inte i två timmar! På söndag jobbar Sanna sin sista dag innan semestern.

ska det bli senare ikväll... :)

Ha en bra vecka!

//Erica


Kärlekens ondo

Kärleken sägs vara god,
Men Den kan även vara ond
Hur Jag kan frukta någonting så hemskt,
Är en fråga Ni Mig ställer
Ack, Jag hoppas att Det svar jag väljer,
Får Er att förstå,
Varför Jag vissa ord icke säger

Kärleken sägs vara god,
Frågar Ni Mig,
Är Det endast tomma ord
Jag menar dock icke
Att förstumma Ert goda tycke
För Kärleken,
Är för Visso en god sak,
Men för Mig,
Är Den som natt och dag

Kärlekens ondo,
Har drabbat Mig så
Inom Mig,
Har Jag ett djupt sår,
Som dock ingen annan levande kan förstå
Än Jag själv

Kärlekens ondo,
Gör så ont
Ty, Den Käraste
Jag trott Mig haft,
Slog ett slag,
Och allt blev svart

Trots Detta,
Vill Jag hitta Den Rätta                                                           
Jag vill försöka tro,
Att en dag,
När Jag går över en bro,
Står Han där,
Han som håller Mig kär




//Erica

Midsommarhelgen blev lyckad!!!

Hejsan på er! Hur är det med  er en dag som är så varm som denna? Med mig är det bara bra, bortsett från att mina utslag inte har gett med sig, men nu har jag fått en salva som förhoppningsvist ska hjälpa. Vilken värme det är, trots att det inte är soligt.

Midsommarhelgen blev mer än lyckad! Den firades i Småland ute i Bönarp för första gången och det blev bättre än vad jag vågat hoppas på. Visst var jag lite nerstämd ett tag på förmiddagen i fredags, det ska jag inte förneka, då det kändes konstigt att inte vara med morföräldrarna under den helgen. Jag har firat hela nitton år i rad. Fast det blev väldigt skoj i.a.f. :) Sysslingar, pyssligar och hela fadderullan var med. Mina må pysslingar var busiga och mysiga! Förutom barnabus, blev det sång med levande musik och prat om dittan och dattan. Trevligt värre! :)

Den gångna veckan har det inte hänt så jättemycket. Jag har tränat och tagit det lugnt det mesta av tiden. Det behövs det med ibland. Jag träffade en kompis i tisdags. Vi pratade om allt mellan himmel och jord över en bit fika. Ikväll kommer en annan kompis, en utan mina närmsta, för att äta middag och ha det  lite trevligt. I helgen ska jag åka iväg och inhandla lite saker och ta det lugnt, kanske tränar lite också...

Ja, jag kanske tränar i helgen, men det är inte säkert. Det kan hända att jag väljer att bara ta det lugnt, då min intensivträningsperiod sätter igång på måndag. Träningen är pågående i fyra veckor, fyra dagar i veckan, tre timmar per dag. Så nu jäklar kör jag hårt! Lita på det!!!! ;)


Nu blir det träning på HÖG nivå i fyra hela veckor framöver. Nu ska svetten rinna och några kilo förhoppningsvist försvinna!!!

Ha det bra i sommaren!

//Erica




RSS 2.0