Studenten på fredag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hej hopp rosenknopp!! Hur mår ni i detta höstiga försommarväder? Själv mår jag bra, men tycker inte riktigt om denna typ av väder denhär årstiden! :-(

I skolan händer det inte mycket alls nu.
Vi tittade på "Prinsen av Egypten" i måndags. Den hade jag faktiskt aldrig sett och jag gillade den jättemycket. Vacker på något sätt, samtidigt som den är hemsk också... Samma dag fick vi vårt studenprogram och information om fredagens händelser.
Dagen efter det, alltså i tisdags, var vi lediga, för att vi inte hade något kvar att göra. Det var härligt, för då kunde jag ge mig tid till att träna mer och hälsa på Berghemskolan ett tag! :-D
Idag, onsdag, hade vi våran sista svenskalektion. Då fick vi bilder som var tagna i hela skolan och sedan var uppgiften att hitta dessa biler i skolan. Det var kul i början, men sedan blev vi mest irriterade, då vi letade efter en och samma bild i evigheter!!!
Imorgon ska vi grilla och bara umgås i två timmar och sedan ska jag raka vägen hem för att baka, städa, duscha och fixa naglarna. För......
PÅ FREDAG TAR JAG ÄNTLIGEN STUDENTEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! YAY!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D :-D :-D Det ska bli så himla skönt, men också lite vemodigt kan jag tänka mig.. Nu är gymnasietiden snart över och alla går åt alla olika håll.

Nästa vecka har jag faktiskt lite planer.
Dels ska jag åka och tacka av dem på "Järfälla tramsportservice" för att jag fått skjuts av dessa fantstiska människor i hela 14 år!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-) Lite sorgligt.. :-(
Sedan, på fredagen, 8/6 alltså, ska jag först gå på kusinernas skolavslutning och sedan åker jag direkt till Sköndal för att prata med min konfirmationspräst.
Dagen därpå, åker vi till Småland för att begrava farfar den 11/6...



PÅ FREDAG ÄR DET ÄNTLIGEN DAGS FÖR MIG ATT TA STUDENTEN OCH ALDRIG MER SÄTTA MIN FOT I HTS- GYMNASIET IGEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D

Ha det bra!
//Erica


Nu är det slut

Nu är det slut,
På fredag springer Vi ut,
Tänk att det Vi väntat på,
Är över innan Vi hinner räkna till två,
Nu är det slut på allt slit och släp,
Gud vad högt utspringslåten lät

Nu är det slut,
På klassens skoj och tokeri,
Nästa år springer det ut en ny,
Tänk att just denna klass är Vi,
Som i ettan spelade "Rödluvan och vargen"
Och i tvåan skrev Jag "Fånga Dagen" på armen

Nu är det slut,
Men är det redan nu?
"Vaddå redan"!?!"
Skriker Du,
Det är på tiden inser Jag,
Äntligen,
Vi springer ut om endast fyra dar,
Åh vad Jag är glad

Nu är det slut,
Glädjens tårar faller nu,
Men Jag är otroligt glad,
I samma stund tittar solen fram,
Det är Farfars sätt att ta Mig i famn,
Han är här,
Även om Han är där,
Farmor likaså,
Vi kommer aldrig någonsin,
Att säga hejdå


//Erica



Nu återförrenas farmor och farfar...

Hej på er alla! Hur mår ni denna vecka då? Jag mår sådär, då min farfar dog i måndags... :'( Fast det var bäst som skedde, då han hade magcancer och Azsimers (inte rättstavat, men jag hoppas ni fattar vad jag menar.) Nu har säkert farmor och farfars setts igen! :-)

Nu börjar det lugna ner sig riktigt odentligt i plugget.
Vi har nästintill enbart pratat betyg denna vecka och imorgon har vi vår sista redovisning. Depression. Det känns ju lagom lägligt nu, när farfar gått bort precis... men men...  Morgondagen innehåller detta och ett sista betygssamtal.
Nästa vecka är en STOR VECKA! På fredagen tar jag studenten!!!!!!!!!!!!!! Äntligen! :-D :-D :-D :-D Innan dess, ska vi mest bara umgås och förbereda inför denna stora dag!

Hemma, har det inte varit så mycket annat än väntan på att farfar skulle somna in och jag har fortfarande svårt att förstå, att han verligen är borta... Saknar honom! Av ren slump, var pappa och farbror nere i Småland när det hände. Det var som om han kände på sig att hans båda söner var där och kunde därför somna in tryggt.
På lördag ska jag på namngivarfest för Sannas dotter Isolé!  Då kommer jag även att få träffa ett par personer som jag inte sett på länge! Därbland, min föredetta assistent Magda! :-D LÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄNGTAR!!!!!!!!! :-)
Nästa vecka kommer det säkert vara mycket förberedelser inför fredagens stuntmottagning hemma! Det kommer ett antal personer som jag inte träffat på ett BRA TAG! JÄTTEKUL! :-D

Annars händer det inget som är värt att berätta just nu.
Ha det bra, så hörs vi!

Nu är ni hos varandra igen! Ta hand om er! Ni är båda enormt saknade!!!
Vila i frid älskade farföräldrar <3
Kramar från sondottern Erica


Ditt sista andetag

Ditt sista andetag,
Tog Du idag,
Efter att ha kämpat mot cancer och allt,
Jag fick träffa Dig en sista gång,
Idag vilar Du föralltid i din älskades armar
Jag fick icke höra ditt sista andetag,
Jag saknar dig,
Nu och för evigt,
Från och med idag,
Jag fick dig icke krama,
Men ändå är Jag glad,
Nu slipper Du ju lida,
Och det känns jättebra


//Erica



Långledigt...

Hejsan frejsan denna underbara torsdagskväll!! :-D Visst är det ett härligt väder ute nu? Det är i.o.f.s. inte så jättevarmt, men ändå vår i luften på något sätt. Hoppas sommarvärmen vill ge sig till känna inom kort också...!! :-D Hur mår ni och vad har ni haft för er den senaste veckan? Själv mår jag som fisken i vatten! :-)

Nu börjar  det faktiskt att bli rätt så lugnt i skolan. Den senaste veckan har jag mest hjälpt mina klasskamtater med olika uppgifter. På så sätt, får jag en chans att utveckla min pedagogiska sida! :-) Så samtidagt som dom får hjälp, får jag lite extra träning på den biten och det tycker jag är bra.
Jag har egentligen bara en redovisning kvar nu och den ska jag ha på fredag. Kursen som jag har redovisning i är "Människor i behov av stöd" och  jag tror jag har berättat förut, att den handlar om depression. Skönt att få den avklarad också sen!
Annars vet jag inte om det händer så himla mycket mer på HTS gymnasiet nästa vecka...förutom att vi har betygssamtal. Det är såklart en stor grej!! Gaaaah, vad pirrig min mage är...!! Mitt mål är att fixa VG i alla treans kurser... Vi får väl se om jag lyckas med det eller ej. Jag skulle bli så jäkla glad om jag grejade det, men huvudsaken är självklart att inte bli underkänd i någon utav kurserna...

Härhemma är det väldigt körigt! I.a.f. rent tekniskt, då pryl efter pryl går sönder och det är ju aldrig kul,speciellt inte i den ekonomiska frågan, då både bil och ugn är trasiga. Plus att bygget i Småland heller inte är någon rolig historia...!!!!
Men det är i varje fall skönt att vara ledigt två extra dagar!! :-D Pappan min har åkt till Småland själv denna gång. Imorgon får jag äntligen träffa Ass-Natalie!! Vi har inte setts på elva dagar, för hon och hennes kille har varit på solsemster! Ser verkligen fram emot att höra hur dom har haft det! :-)

Nu kommer jag inte på något mer skoj att skriva denna vecka.



Ha en bra vecka!
//Erica


Den kalla vinden

Den kalla vinden blåser i hennes hår,
Hon är bara femton år,
Nu kalla kårar ryggen hennes får,
Vårens vindar äro som höten,
Hon känner hur hjärtat stelnar av kyla i bröstet

Den kalla vinden blåser i hennes hår,
Hon äro så ensam,
Att hon fäller en kristallklar tår,
Varför hör ingen hennes inre rop på hjälp?
Kan ingen förstå,
Att hon inte klarar detta själv?

Den kalla vinden blåser i hennes hår,
Våran namnlösa flicka, står där hon står,
Och inte stöd från någon hon får,
Att klara detta grymma liv,
Som känns som en enda kall vind

Flickan gråter sina tårar,
Hon är bara femton vårar,
Men alla människor henne hånar,
För att hon  inte är som alla andra,
Så hon fortsätter själv att vandra


//Erica

Studentluch imorgon!!!

Hejsan hoppsan fallerallera på er alla glada stora och små människor därute! :-) Hur står det till? Frågar ni mig samma sak, blir svaret: Bra, men stressigt. Det var därför veckans dikt fick heta just "Stress".

I skolan är det inte många veckor kvar nu!
Jag börjar känna att ångesten över att min tid med min underbara klass snart är över, men det känns JÄVLIGT härligt att gymnasieplugget snart är slut!! :-D WIIIIIIIIIIIIIE!!!  Fast, det är i.o.f.s. lite väl tidigt att jubla ännu. Jag har fortfarande en del saker kvar.
Idag är det ännu en stor dag för mig, då jag ska redovisa det STORA projektarbetet, som jag jobbat med hela läsåret!! Nervös! För er som inte minns vad det handlar om, kan jag berätta att det handlar om hur funktionsnedsatta personer blir bemötta av vårt svenska samhälle. Allt från rättigheter till personliga möten.
Igår hade jag mitt muntliga nationella prov i Svenska B och det kändes faktiskt bra! :-)
Imorgon eftermiddag ska jag skriva min sista historieuppgift. Vad jag ska skriva om? Astrid Lindgren och  varför hon är en viktig person i världens historia. För ovanlighetens skull tycker jag att det är en rolig uppgift vi fått i historia. Alla får välja en person eller händelse under 1900-talet som är viktig för dagens historia! :-)
I Människor i behov av stöd, ska jag ha min sista redovisning den 25/5. Mitt ämne är depression. Åh, lagom uppiggande... -.-
Vet ni vad som händer imorgon!?! Då ska vi treor äta en studentlunch! Med mösspåtagning, tal och allt!! KUL! Nu närmar det sig på riktigt!!

Besöket på Grimslövs folkhögskola, blev en stor besvikelse på många  plan. Dels var det inte anpassat och en hel del annat som gjorde att det inte skulle fungera... men men, livet går vidare och i helgen åker jag till Trosa för att kolla in en folkhögskola där. Hoppas att det är bättre på denne!

Jag vet att jag brukar blogga tisdagar och fredagar, men p.g.a. att det är så mycket just nu, får det bli de dagarna jag hinner. Huvudsaken är väl att ni får en dikt/novell och en veckouppdatering per vecka?? ;-)



Nästa folkskolebesök blir i Trosa! Nu på lördag!
Ha en bra vecka!

På återseende!!
//Erica

Stress

Stress,
Det sägs vara något bra,
Men det skall med måtta vá,
Skolan undervisar oss om detta,
Men vad äro då det rätta,
När de själva får oss att stressa?

Stress,
Säg kan det vara bra?
Svaret äro på detta ja,
Men vart ska alla tankar dra?
Måste hinna,
Måste vá,
Den duktiga flickan varje dag

Stressa inte mina vänner,
Men jag fårstår allt för väl,
Hur ni känner,
Skolans krav,
Även mig skrämmer,
Rätta mig om jag har fel,
Men jag tror att fallet äro detsamma,
För mångas del


//Erica

Ännu en resa ner till Småland...

Hej och halloj på er alla glada människor! Hur är det med er? Med mig är det bra, även om det är jävligt stressigt nu...! Våren får en att känna sig något piggare i.a.f. och det är ju bara topptopp! :-D

I plugget har det inte hunnit hända så mycket på en dag.
Det vi gjorde denna härliga vårdag, var att vi hade menorstid utomhus!! Det var ljuvligt!
Sedan gick vi in och hade hälsopedagogik. Där pratade vi om hur man ska agera som helsopedagog i en grupp och hur man hittar en bra ballans mellan idividens behov och en arbetsgrupps behov. Det var inte det lättaste, men jag tror jag fick något grepp om det. Detta gjorde jag en hemuppgift på i eftermiddags och det gick bra.
I svenskan har jag fullt upp med att förbereda mig inför det muntliga provet i nationella, som äger rum om exakt en vecka. Jag är inte riktigt klar med det, men det ska jag se till att bli imorgon!
På torsdag nästa vecka är det dags för mig att ÄNTLIGEN redovisa mitt årliga projektarbete för klassen!!! Fy tusan vad skönt det blir när det är klart, då kan jag släppa projektarbetet helt! <3 Visst har det varit kul, men jag kommer å andra sidan inte sakna det...
Vi har jättemycket nu innan studenten. Alla kurser ska avslutas och tyvärr hinner jag inte skriva om det denna vecka, då jag har knappt med tid... Haha, ni ser, jag hinner inte berätta om hur mycket det är, SÅ mycket är det...!!!! :-P
Jag har en sak jag vill berätta om vår kommande student, men jag tar det först när klassen kämpat och så får vi se om vi får igenom det vi vill eller ej... Här ska kämpas!!!

Jag var och tittade på Ädlefors folkhögskola i fredags och det var jättebra. Bra lärare, anpassat och hemtrevligt.
Anledningen till att jag skriver tidagare denna vecka också, är att jag med snabba ryck ska åka ner till Såland imorgon kväll igen, för att besöka en annan folkhögskola där som jag sökt! Därför tog jag ledigt från skolan imorgon!

Det firades Valborg i Bönarp med lite trevliga figurer och jag stannar därnere även denna helg!! :-)

Den 20/5 skulle jag medverkat i en gudstjänst i S:t Lukas kyrka, där jag gjorde min senaste praktik, men idag ringde jag och sa att jag inte hinner med det p.g.a. allt annat som händer runt mig just nu...



Plugga plugga det jag gör, ska jag plugga tills jag dör?

Trevlig vecka, så hörs vi snart igen!
//Erica

RSS 2.0