Fullt ös nästa vecka...

Gó morgon på er alla rara läsare! Hur har eran vecka varit? Hoppas att den gått bra. Min vecka har varit som vanligt: Skola och träning med andra ord.

Nu är äntligen redovisningen i pysologin gjord, efter väldigt mycket om och men! Det är inte alltid enkelt att ha grupparbeten, i princip aldrig närmare bestämt! Det är hela tiden olika villjor och mål, vilket gör det hela mycket mer komplicerat, än när man ska hålla en redovisning på egen hand.
Denna vecka, har jag arbetat som en DÅRE med projektarbetet! Skrivit frågeformulär och haft mig hela satans veckan, men nu är det gjort och dom ska skckas iväg till dom medverkande i helgen! Tack, till er som ställer upp!
I kursen "Människor i behov av stöd", har vi pratat om dyselxi och liknande funktionsnedsättningar. Jo, det är sant, dyselxi är faktiskt en funktionsnedsättning. Man lär sig alltid något nytt! :)
Vi håller på att analyserar en dikt på svenskan, det är kul tycker jag, men kanske lite onödigt också, då vi gjort liknande saker tidigare.
Idag, fredag, är det spexfoto som gäller! Temat är Astrid Lindgren och jag fick äran att föreställa författarinnan själv på fotot!

Härhemma händer det ingenting speciellt just nu, förutom att pappa åker till Småland över helgen, men nästa vecka är det fullt ös: Onsdag: Besök på Berghem inför APU:n, torsdag: öronsjukhuset, fredag: middag med arbetslaget på Berghem, lördag: fira "morsters" födelsedag och söndag: Min tjugoårsdag!
Som ni ser, är det mycket som väntar.


önskar Erica

Håll mitt hjärta i din hand

Håll Mitt hjärta i Din hand,
Låt Mig få känna Kärlekens brand,
Jag vill älska Dig,
Just Dig,
Kom snälla Du,
Håll om Mig,
Du har försvunnit en gång förut,
Och Jag likaså,
Men snälla,
Ge Vår Kärlek,
Chans nummer två

Håll Mitt hjärta i Din hand,
Och låt Vår Kärlek få ett annat namn,
Icke som kvinna,
Icke som man,
Nej så kan Vi icke älska varann,
Men någonting,
Hos Oss finnes kvar,
Det är svårt att sätta ord på vad,
Snälla,
Jag ber Dig,
Hjälp Mig,
Att finna detta svar

Håll Mitt hjärta i Din hand,
Och låt Oss hitta,
Kärlekens starka band,
För tänk,
Om det Vi icke hann,
Då skulle Jag aldrig förlåta,
Att Vi inget svar hittade på Denna gåta,
Ack,
Blotta tanken på detta,
Får Mig att börja gråta

Håll Mitt hjärta i Din hand,
Hjälp Mig att hitta,
Det som en gång försvann,
Känns det som Kärlekens starka band,
Eller håller Du Någonannans hjärta i Din hand?
Nå,
Om så är fallet får Jag finna Mig i det,
Då får Jag ensam bära,
Vår gemensamma hemlighet

Jag trodde Du höll Mitt hjärta i Din hand,
Men Jag hade fel,
Du vände på klacken och försvann,
Men Kärlekens pris Jag vann,
Jag håller nu en varelse i Min famn,
Som bär en del av Dina arv,
Du är välkommen att träffa Den Jag nu i Min famn ser,
Snälla,
Kom tillbaka,
Jag ber,
Håll Denna del,
Av både Ditt och Mitt hjärta i Din hand,
I samma ögonblick Du gör det,
Vet Vi,
Att Detta,
Är svaret,
På Kärlekens starka band


//Erica


Lite kort om denna vecka...

Gó morgon på er alla glada och pigga! Hoppas allt är bra med er! Själv är jag jäkligt pigg och glad idag! :D Varför då? Ja...jag...äsch inte vet jag! Varför måste man alltid ha en anledning till att vad glad?? Jag är bara GLAAAAAAAAAD!!!! HAPPY HAPPY HAPPY!!! :)

I skolan är det fullt ös med redovisnigar, inlämmningar och hela fadderullan! Vi hade en gruppredovisning igår torsdag. Ja, fråga mig så får ni svaret: MIN KLASS ÄR GALET GALEN!! Alla skämtade med varandra igår på redovisningarna, då det var många som var nervösa och min grupp hade mpnga svåra namn att uttala, så det blev lite tokigt, men klassen har humor och det är så härligt! Så många skratt som det blev i klassrummet igår, har det inte varit på länge! :D Det var inom ämnet historia och min grupp hade mytologi. Vet ni förresten vad mytologi är för något? Det är läran om myter och mytbildning. Mytbildning, är hur man skapar en myt o.s.v.
Inom psykologin skulle vi också haft en redovisning igår, men så blev det inte, för läraren var sjuk. Typiskt!
Projektarbetet går framåt. Nästa vecka ska jag börja skriva lite frågeformulär, som sedan ska skickas ut. Svaren ska hjälpa mig att få en helhetsbild av hur samhället ser på funktionsnedsatta människor.
Människor i behov av stöd sedan då, ja där håller vi på för fullt att förbereda oss inför praktiken. Nu är det bara två veckor kvar!! YAY!! :D Jag ska vara på Berghemskolan denna gång också, där jag var sist! I tre hela veckor med ett arbetslag som är helt otroligt!!! :)
På idrotten har vi nu börjat med elevlektioner. Det innebär att vi elever, ska hålla i en lektion var. Vecka fyrtiosju (sravningsosäkerhet) ska ja ha min och det bli kanske någon form av stafett. Vi får se... Tack för tipset Natalie! ;)
Sedan en sista grej inom skolan: Jag blir så trött på personal som inte visar respekt! Jag har EN toalett att tillgå på hela skolan och ibland bara tio minuter mellan lektionerna. Nr jag stressar som en dåre för att hinna, kommer till HANDIKAPPSTOALETTEN, så händer det varje dag, mer eller mindre, att den är upptagen och ut kommer skolans personal! När båda personaltoaletterna dessutom är lediga! Jag vet, jg har kollat!! Snacka respektlöst!!!! Detta måste tas tag i!!

På hemmaplan gör jag inte så mycket. Tränar,  pluggar, umgås med assistenterna, firat massa födelsedagar, det är många nu i höst.
Jag ramlade på toaletten häromdagen också, bara för att det var blött på golvet!! Slog i rygg och handled ordentligt! Men jag lever ändå och skrattar och är glad!! :D

Nu hinner jag inte skriva mer för denna gång, dags att åka till plugget!

Gör som jag: Skratta och var glad!!

Ha en bra vecka, så hörs vi!
//Erica

Hatets kärlek

Hatets kärlek,
Äro något starkt,
Den är så stark att Du älskar Den,
Du hatar Den Du älskar mest av Allt,
Det äro vackert Min vän,
Hatets kärlek älskar en

Hatets kärlek,
Äro det Jag känner för Dig,
Se,
När Du dock på Mig grälar,
Då älskar Jag Dig,
Jag skriker att Jag Dig hatar,
Du förstår,
Det är av kärlek som Dessa ord,
Flyger ut ur Min mun

Hatets kärlek,
Äro den starkaste kärleken av Dem alla,
Nu på Sin rätta plats,
Allt är villigt att falla,
Jag hatar Dig,
För att Jag älskar Dig,
För att utan kärlek,
Vågar Vi icke hata

Hatets kärlek,
Var så stark,
Så stark att Du försvann,
Skrik aldrig mer från Dig Jag må höra,
Ack, älskare,
Jag vet Inget Jag nu kan göra,
Mer än att gråta och aldrig förlåta,
Mig själv,
För det som hände,
Varför skulle Vi gräla och sedan skiljas åt?
Ack, Mina ögon röda bliver av all gråt,
För när Jag kom hem hit nyss,
Fann Jag Dig död,
Med ett ryck,
Älskling,
Förlåt


//Erica

En kalashelg står för dörren...

Hejsan på er alla! Hur har eran vecka varit? Jag hoppas att den varit okej, trots höstvinarnas kalla blåst! Nu börjar i.a.f. jag känna att det är kallare  vindar påväg... Hösten kan vara fin den också, tänk er själva, snart är det sådär färgglatt och härligt ute! :) Det är ett försök till uppiggning när höstkvällarna råder.

Nåja, nog om det nu. Nu kan jag berätta lite om hur denna skolvecka har sett ut istället. Den är i.o.f.s. inte så rolig kanske, då vi har väldigt mycket där nu dom tre sista veckorna innan höstterminens APU tar sin början!
I psykologin håller vi på med ett grupparbete. Det går ut på att vi ska välja ett utav dom pyskologiska perspektiven och utifrån det valda, beskriva en lärares utvecklade ledarstil ur filmen "Die welle". Är det någon som har sett den? Den äär bra, men också lite hemsk på sitt sätt.
Projektarbetet flyter på bra nu. Jag har nu gjort klart första delen, vilket är funktionsnedsattas rättigheter. Nästa steg är frågeformulären som jag ska göra och skicka ut till mina assistenter och mina vänner som har någon form av funktionsnedsättning. Två olika då såklart. Ett till assarna och ett till vännerna. Detta görs för att jag ska få ett bredare underlag att stå på.
När jag ändå är inne på detta med funktionsnedsättningar, kan jag meddela att min uppsats om detta nu är inlämnad och klar. Dethär är alltså inte projektarbetets uppsats, utan detta är den som skrevs inom kursen "Människor i behov av stöd". ;)

Härhemma händer det inte så mycket just till vardags, men i helgen blir det mycket att stå i, det vill jag lova!
Först ikväll, då ska jag hem till min assistent Sanna för att ha en mysig ostkväll. Sofia, den assistent som jobbat längst med mig, sju år i januari, ska också vara med ikväll!!! :)
Imorgon, lördag, ska min kusin Emelie som fyller åtta år på tisdag firas.
Sedan på söndag, firas min mamma och hon fyller år idag.
Så, en kalashelg står som sagt för dörren!! Mys! :D

...det tänker i.a.f. jag göra! Livet är så gött! (Åsminstone denna helg... ;) )

Ha det bäst!
//Erica

Höstens vindar

Höstens vindar,
Är så kalla,
Så kalla att löven falla,
Ner till marken blöta grund,
Väl därnere,
Tänker Dom på himmelen en stund
Hur vackert där var,
Och Dom undrar för ett tag,
Om Dom någonsin igen,
Får uppleva,
En vårdag?

Höstens vindar,
Är så kalla,
Så kalla att Jag vill darra,
Men än har inga granar barrat,
Lyssna till Höstens vindar,
Dom vill till Dig,
Något säga,

Höstens vindar,
Är så kalla,
Så kalla att mörkert tidigt vill falla,
Sätt på Dig raggsockorna fina,
Så Du håller Dig varm om fötterna Dina,
Spring inte ut i Höstens mörka natt,
Men om Du måste,
Så ta med Dig Din katt,
Hon skyddar Dig,
Mot allt,
Som är hotfullt svart


//Erica


Inflammation i höften, bättre än ett ingrepp...

Hejsan frejsan denna morgon! Jag hoppas att eran vecka har varit bra. För min egen del, har den varit hel okej! :)

I plugget är vi verkligen igång på allvar igen. Det är kul, men redan rätt så mycket att tänka på. Jag känner verkligen att det är sista året på gymnasiet som gäller nu.
Det känns som att den största delen av tiden i skolan, ägnas åt funktionsnedsättningar just nu, då jag sysslar med detta område i två kurser nu. Dels i "Människor i behov av stöd", där vi för tillfället tittar på hur folk med funktionsnedsättningar i andra länder har det. Sedan har jag mitt stora projektarbete, som handlar om hur det ser ut i svenska samhället. Rubriken på arbetet är: "Samhällets bemötande jämte mot människor med en funktionsnedsättning". Där ska jag ta upp allt från tillgängligheten till assistenternas arbetssituation.
Nästa vecka har vi vår första examination i psyologi. Lite nervöst, men det går nog vägen det med...

I onsdags var jag en hel dag på sjukhuset för att kolla upp min höft, som jag haft problem med sedan länge. Det gick bättre än väntat. Beskedet som blev var inflammation i hela höftmuskeln. Det känns jobbift, men bättre det än att jag behöver genomgå en operation. :) Så nu blir det  "hembehandling" tre veckor, tre gånger om dagen i form av "Voltarengel". Det jobbigaste av allt, är att jag måste dra ned på träningen, då inflammationen beror på för mycket sådant!! Det känns tufft, jag är beroende av min träning! Men, jag får försöka trappa ner, tids nog...

Hemma händer det inte så mycket jist nu, eller jo... Jag ska göra inbjudningkort i helgen och skivka iväg. Jag fyller tjugo år den nionde oktober och det ska firas med en fest den femtonde oktober! Förutom det ska jag eventuellt plugga och... TRÄNA.... FY mig!

Hahaha, ett perfekt syskonpar!! :P (Gammal bild sen september 2007!)

Ha det bäst!
//Erica

Lyckan

Lyckan,
Den äro det största Vi upplever,
När Du nu ser in i de ögonpar som äro mina,
Fäller Jag blott en flod av tårar,
Du får icke tro,
Att dessa är av sorg,
Nej,
Tvärtom,
De tårar Du ser när Du skådar Mitt blotta öga,
Är av Lyckans form,

Lyckan,
Den äro fullkommlig,
Du,
Äro det käraste Jag har,
Jag vill icke av Dig kräva mycket,
Endast en sak:
Lova Mig,
Att Du stannar kvar,
Och håll om Mig,
På Livets sista dag

Lyckan,
Den äro Du,
Min önskan är Denne,
Att Livet äldrig tar slut,
Se icke på Mig sådär,
Jag lovar,
Jag stannar kvar här,
Tills Den dagen då Du dör,
Då, har Jag inget att längre leva för

Lyckan,
Den äro nu slut,
För nu tar Du Din rock och går ut,
Utan att yttra ett "Farväl",
Försvinner Du med Din själ,
Genom Guds paradis Du nu går,
Och Jag,
Fäller en tår,
Älskling,
Nästa år,
Du tillbaks Mig får,
Eller kanske,
Redan i vår


//Erica





Hemmastudier...

Hejsan hoppsan på er alla vänner! Hur har eran vecka varit? Min har varit bra, men jag skulle önska att tiden gick lite långsammare. Ojdå, det låter som att jag är över sjutio år...! :P Jaja, men så är det ibland, eller, nästan jämt om jag ska vara riktigt ärlig.

Nu har skolan börjat på allvar efter sommaren igen. Jag håller på för fullt med mitt projektarbete. Redan? Ja, för innan jag vet ordet av, så är det dags för redovisning. Man har visseligen hela läsåret på sig, men det är en massa andra kurser som också tar upp mycket tid och jag är en sådan person, som vill satsa till hundra procent i alla ämnen, så då gäller det att ligga i som tusan!
Jag var och fick första pappert ifyllt gällande min kommande praktik igår. Jag ska vara på samma ställe som förra gången, Berghemskolan, men denna gång ska jag gå med specialpedagogen. Jag gick med en lärare förra perioden. Det ska bli jätteroligt att komma tillbaka dit i tre hela veckor! När jag kom dit igår, togs jag imot med öppna armar! En lärare sa till mig, att jag SKA med till Lilla Barkarby med blåa arbeteslaget den sjunde oktober!!! Jag känner mig SÅ glad över att jag får följa med denna gång också. Det blir tredje gången för mig! KUL! :D
Idag har jag haft hemmastudier, då min lärare är hemma och vådar barn idag. Tycker det har varit skönt när allt kommer omkring. Jag hade en tanke på att jag skulle åka till skolan idag i.a.f. och plugga där, men beslutade mig för att plugga hemma istället och ja, det gick bra det med!! :D

I lördags hade vi kräftskiva och det var gott. Synd att folket var så trötta bara, för det blev lite för tidigt avvikande tyckte vi, men det var kul så länge det varade...
Pappa har åkt till Budapest för att se på fotboll över några dagar tillsammans med två släktingar från Småland och typ fjorton stycken till i samma sällskap!!!! Så dom har det säkert livat värre! Han åkte i onsdags och kommer hem på söndag morgon. Detta innebär att jag är hemma med min bror och assistener för tillfället. :)
En dag som denna har jag som sagt haft hemmastudier, men det bästa av allt, är att jag tränat rullstolskörning ute i över två timmar!! Så skönt när man gjort mågot sådant, då kan man känna sig nöjd. :) Tyckte dock lite synd om Sanna, hon fick ont i ryggen! Förlåt Sanna! <3

I nästa vecka ska jag till sjukhuset och vara där en HEL dag! Roligare kunde man ju ha´t! :( Jag är faktiskt jättenervös för vilket besked som komma skall! Som tur är, kommer både Natalie och Sanna vara med! Dom får i uppgift att PIGGA UPP MIG!! :D Så gått det går...!

Annars har jag inget att berätta för denna vecka!

Hemmastudier en dag som denna...

Ha det bäst!
//Erica



RSS 2.0