Julmarknad på Vindelnsfolkhögskola på söndag...

Hejsan hoppsan fallerallera, när vintern kommer ska varenda unge vara glá! Hur har  ni haft det? Själv har jag haft lite smått otur denhär veckan som varit, men det har hänt en hel del bra ting också! :-)
 
I måndags hade vi yoga som vanligt och det har alltid varit ansträngande och roligt. När vi satt på mattorna och gjorde en övning, som blad annat innebär att hålla händerna knäppta över huvudet, vinglade jag till, tappade ballansen och fick där med hela kroppstyngden på vänster handled och det blev en kraftig stukning, som inte är bra ännu, men bättre och det är ju alltid något att vara tacksam för! :-)
Massagekurs, började jag med i tisdags och det är jätteroligt och intressant tycker jag. Många i min bekantskapskrets, säger att jag har starka nypor och att massage är någonting som jag borde fortsätta med. Det kanske kan bli något av den saken, man vet aldrig... :-D Får ta och öva lite på vänner och familj på jullovet! ;-) Nu är det mycket roligare att ge massage än tidigare. För tack vare anatomin, har jag nu mer koll på muskerna och det är ju ett stort plus!
Jag gjorde klart ett hårband på skapande i onsdags och nästa vecka, påbörjas en period då vi ska få syssla med lera. Det blir säkert jätteskoj!
Igår, torsdag, var en förbannad dag. För det första, skulle vi öva massage utan lärare hela dagen och jag hade inte sovit någonting den natten, så jag kom ett tag senare och då visade det sig, att det tyvärr inte var så många  som tagit ensamövningen på allvar, vilket ledde till, att jag efter lunch var där i princip själv och såg ingen anledning i att vara kvar. Trist när det blir så!!! :-( Sedan pajade hissen i internatet för tiotusende gången igår och då jag har hissfobi, är det som ni kanske förstår, minst sagt inte kul!! Har pluggat hemma idag och tänker inte lämna denna våning på hela dagen! Dörrarna gick inte ens upp igår!! :-/ Nåja, nog om det.
 
Nu har en ny assistenttjej börjat jobba hos mig! Det är helt nytt då hon var här på sitt första dubbelpass i måndags. Imorgon kommer hon igen, för att gå ett helt dubbelpass, d.v.s. ett pass på cirka tjugofyra timmar. Assistansjobbet är lite annorlunda i timmar än andra jobb ibland. De jobbar tjogofyra timmar och har längre ledigheter i perioder.
 
Imorgon kommer mamma  upp och stannar till på måndag och det är förmodligen sista gången vi ses innan jul. Jag far hem den 18:de december.
Vi får se vad som händer imorgon. Det är en julmarknad här i Vindeln då. Beroede på hur jag känner med hissen, så kanske vi tar en sväng dit..
Sedan på söndag, har Vindelns folkhögskola en julmarknad och då ska jag och några andra sjunga några julsånger och jag ska dessutom sjunga en vers solo...! Nervöst, men vi får väl hoppas att det går vägen...!
 
Nu har jag inget mer att berätta för denna gång!
 
Trevlig första advent på er!
Önskar Erica

Jordens form

Jordens form äro rund,
Jag måste sova om en stund,
Men Jag får i Mina ögon icke blott en blund,
De äro liksom Jorden rund

//Erica


Klarade anatomitentan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AV NÅGON ANLEDNING FÖRSVANN VECKANS INLÄGG OCH TYVÄRR FINNS INTE TIDEN FÖR MIG ATT SKRIVA OM DET! :-/ Hoppas ni mår bra!OVAN SER NI vad huvudämnet var för denna vecka!  :-D
 
Kram
Erica
 

Livets gång

Livets gång äro bred och trång,
Vi veto inte mycket om det skall bliva kort eller långt,
Det enda Vi vet,
Äro,
Att Livet s hemlighet,
Må förbli Sig Självt
 
Livets gång äro bred och trång,
Vad skall hända Denna gång?
Att leva eller dö,
Äro det Vi Människor bör,
Men skall Vi då veta,
Vad Livets saga skall heta?
 
Livets gång,
Kan bliva kort eller lång,
Så tänker Jag,
Och blotta tanken på Livets sång,
Får Mina åskådare att se Mig,
I kristallklara tårar och sorg,
Spring,
Spring,
Lyssna på Mig,
Låt icke Döden hinna ikapp Dig,
Låt Ditt Livs gång bliva längre,
Än vad Den blev för Mig
 
Jag kunde inte springa,
Jag visste med Mig,
Att Jag icke skulle hinna,
Bliva en mans älskarinna,
Livets gång,
Blev för Mig icke lång,
Då Djävulen,
Hann hugga mig med Sin glödande tång,
 
Jag dog för Dig,
Men Du sörjer icke Mig,
För Du visste icke om,
Att det Du hörde Mig yttra över Mina läppar,
Var De sista toner Jag sade Dig,
Innan Djävulen kom och drog ner Mig,
I Syndernas glödande hav,
Gud förlåter icke Den,
Som sårat en vän,
Men Det gjorde Jag,
Därför,
Finns Jag icke längre kvar,
Endast en ensam blomma Du kan skåda vid Min grav
 
Livets gång,
Den äro kort eller lång,
Skåda Denna mening,
Innan Livet gång bliver för trång
 
 

//Erica

Pluggar som en besatt inför tentan på tisdag...

Gó fredagseftermiddag på er alla glada, ledsna, korta och långa! Hur står det till med er? Själv mår jag bättre nu, då jag varit förklyld mer eller mindre sedan höstlovet. Så det känns väldigt skönt att det börjar ge med sig nu äntligen. Det är så typiskt hösten, att man blir förkyld, var och varannan människa jag pratar med har åkt på en.
 
Nåja, denna vecka har gått långsamt på ett onarturligt sätt. Varför då? kan man ju undra.
Dels har jag varit hängig även dessa dagar, som ni kanske förstod och dels är det mycket som både händer och inte händer i mitt liv här på Vindelns folkhögskola...
 
Om vi tittar på plugget först, så är det en del på G nu.
Jag håller t.ex. på att förbereda grunden till en föreläsning som jag ska hålla och det känns kul. Jag ska berätta om min resa med allt kämpande i att gå ner  i vikt och att det inte alls är omöjligt att genomgå en sådan resa som rullstolsburen. Svårare är det då utan tvekan, men möjligt. Därför har jag tänkt döpa föreläsningen till: Det omöjliga är möjligt eller något åt det hållet i.a.f. Föreläsningen skall inte hållas förrän till våren, så jag har gott om tid.
Inom "Pyskologi, samhälle och hälsa", har vi nyligen påbörjat ett grupparbete som handlar om motivation för motion.
Sedan var det då anatomin! Min kämpiga kurs. Det är nu snart dags för anatomitentan på tisdag, så jag pluggar och pluggar och pluggar, i hopp om att fixa den...! Amen...
 
En annan sak som tycks dra ut något förbaskat på tiden, är en fungerande hiss på internatet! Den planerades vara klar 3/11 och är fortfarande inte i funktion på ett "levande" sätt. Som läget är nu, måste jag ringa en hisstekniker, var gång jag ska upp eller ner, vilket blir rätt körigt, då jag bor en trappa upp och ja...jag tror ni kan räkna ut resten själva... :-/
 
I nästa vecka ska vi börja ha intervjuer med några som sökt assistanstjänsten som återigen blivt tom. Nu får vi verkligen hoppas att det funkar denhär gången...!
 
Ikväll ska jag iväg på middag och i helgen är det tentapluggande som gäller!!!
 
Det omöjliga är möjligt! Här klättrar jag klättervägg. Tror det var i 2:an på gymnasiet.
 
Ha det bra!
//Erica
 
 

Det klara mörkert

Det klara mörkert,
Faller över Mig,
Varför kan Jag icke längre se Dig?
Jag bara strår här i tårar,
Minns blott en dag,
Då De som älskade,
Var Du och Jag
Din frånvaro,
Gör Min arma kropp så svag
 
Det klara mökert,
Bara föll,
När Du icke längre Mig i handen höll,
Varför sprang Du ut i Världens krig?
Var det för att Du icke längre älskade Mig?
Det äro den frågan Jag ställer Dig,
Nu när Jag går,
På De älsksndes stig
 
Du sade Mig när Du gick,
Att jag fälla tårar icke fick,
Men hur skall Jag kunna hålla om ett sådant löfte,
Här i den mörkerklara hösten?
 
Du dog ifrån Mig,
Min älskade,
För att Du ville bliva landets hjälpare i krig,
Men utan blotta tanken,
På förlovningsringen Min
 
 

//Erica
 

En vecka full av föreläsningar i Umeå...

Hejsan på er alla i detta norrländska mörker!Hur mår ni? Jag är på bättringsvägen från en ENVIS höstförkyldning som jag tog på mig under lovet i Stockholm. Vaktmästaren på skolan, som även är en vuxenvän till mig häruppe, sa såhär när jag berättade det för honom: "Jaha, ja, vad var det jag sa? Du skull ju int farit ti Stockholm, då blir du bara sjuk". Fast han hade en skämtsam ton när han sa det.
 
Nu är det november och visst är det mörkt i huvustaden också då, men jag märker verkligen skillnad på mörker och mörker ska jag säga er! Vid tretiden på eftermiddagen är det kolsvart häruppe och vi är bara i början på november månad.. Herregud! Undra just hur mörkt det kommer vara i december då...!! Uääääh, vågar inte ens tänka på det!!
 
Denna vecka har inte sätt ut precis som vanligt. Fast i och för sig, så är ingen vecka en vanlig vecka på Vindelns folkhögskola, men i alla fall. Vi har inte haft lektioner enligt schemat om vi säger så då.
Hela denhär veckan har bestått av föreläsningar i Umeå. temat var psysiksk ohälsa och hälsa. Dessa föreläsningar var minst sagt olika varandra, men hade ändå samma tema. Vissa var mindre bra och vissa var kanonbra! Jag missade ju dock två dagar, då jag var så förkyld och dann, att jag blev hemma.
 
Kommande veckan ser väl  ut som alla andra vanliga ovanliga veckor gör kan  jag tro...
Fast nu börjar det närma sig tenta i anatomi... Endast nio dagar kvar nu...!!! Ååh, jag hoppas verligen från djupet av mitt oroliga hjärta, att jag klarar den...!!! Usch....nervös är  ju bara förnamnet... Aja, den som lever får se. Jag får plugga på som en idiotisk idiot! ;-)
 
Det blir tyvärr ingen bild denhär veckan, hoppas ni har överseende med det!!
 
Ha det bra!
/7Erica

Mys och lite mer mys!!

Hejsan hoppsan fallerallera på er alla idag!! Hur mår ni? själv mår jag okej, men det är mycket som ska hinnas med på en vecka i Stockholm.
 
Reste från Vindeln i fredags och den resan tog sin lilla tid. 8 ½ timme. förra hemresan tog 7 timmar, så det var lite skillnad, men slutet gott, allting gott. :-)
 
Träffade två vänner från högstadietiden i lördags. Vi pratade om allt och ingenting i flera timmar. Jag hade fixat ett lite nyttigare slag av fika. En hälsopedagogs plikt! ;-) Hahaha! det blev en dyrare typ av youghurt med bär. Gott och nyttigt, eller nyttigare i alla fall!
Min bror skulle åka bort hela denna vecka, så då  passade jag på att umgås med honom ett par timmar på kvällen.
 
Söndagen bjöd på ett besök i Jakan och en fika med gamla assen Natalie! Det var trevligt. Hon fick den stora äran att vara med och välja vilken hårfärg jag skulle ha. Valde en ljusbrun nyans, fick dock färga två omgångar för att bli nöjd, men vad gör man inte...? :-)
 
Dagen därpå åkte jag och hälsade på den fantatiska personalen på Berghemskolan och pratade om allt från väder och vind till anatomi.
På kvällen samma dag, kom två vänner från gymnasiet hem till mig och åt middag och berättade om sitt och jag om mitt. Sedan pratade vi faktiskt om en hel del gemensamt också! :-)
 
Om jag ska berätta om varje dag denhär veckan, kommer detta inlägg se ut som en roman!!! Så därför väljer jag att korta ner lite på det.
 
Idag ska jag i alla fall fara hem till min föredetta ass Sanna och hennes dotter för mys med dom! Syster min följer med dit! <3  Efter det, ska vi hem till mormor och morfar för en middag.
 
Imorgon ska jag till Sköndal och efter det iväg  på en annan middag.
 
Som ni säkert förstår, har jag rätt fullt upp! Någon halvtimme här och där, försöker jag hinna plugga inför anatomitentan, som äger rum tisdag tre veckor...!! Tiden räcker tamejtusan inte till!! :-/ Kommer inte hinna träffa alla jag hade tänkt tyvärr, men man är ju bara människa...!
 
Nu ska jag och syster min snart fara till Helenelund!
 
Ha en bra vecka, så hörs vi igen när jag kommit upp till Vindeln!
 
Nu ska jag äntligen få träffa denna tös igen, som förresten blir 9 månader idag!!! Grattis grattis! :-)
 
 
 

RSS 2.0