Äktenskapsfrågan av Gustaf Fröding, mordeniserad av Erica Kring

Vad vill vi ha i livet idag?
Ett hus och ett jobb vore väl bra,
Ett par barn vill vi även ha
Tänk vilket äktenskap det skulle vá

Vad vill vi ha i livet idag?
Se det vet varken du eller jag,
Hur vi ska lösa,
Se vår ekonomi är inte så bra,
Vi måste jobba och slita,
För det vi vill ha

Vad vill vi ha i livet idag?
En lycklig familj,
Det är vad vi vill,
Men utan pengar står livet still,
Men jag ska dig älska,
Vi har ju varann,
Se vilket första pris vi vann


//Erica

Lite kort om en full vecka...

Hej hej på er alla glada i denna novembermorgon! Tänk vad tiden går fort! Om en månad är julafton över...! Herregud! :O Detta inlägg blir kanske lite kortare än vanligt, då tiden rinner iväg! Kanske bara. Det beror på hur fort jag skriver... Haha! :D

I plugget denna vecka har det varit fullt upp bondens tupp! Historieprovet om franska och amerikanska revulotionen plus arabiska våren, är nu ÄNTLIGEN gjort!! Fy fan säger jag! Vet ni vad? I vanliga fall, brukar jag begära av mig själv att jag ska klara VG på proven, men inte när det gäller historia. Jag tycker att det är så svårt och trist, att jag nöjer mig med ett G-. Så vi får väl se... I svenskan sysslar vi nu med arbetarlitteratur och det tyucker jag däremot är superintressant, så känner ingen jättestor oro inför det provet. Sedan har vi människor i behov av stöd-kursen där vi kommer ha ett prov på tisdag om utvecklingsstörning. Shit vad många gånger jag har skrivet ordet utvecklingsstörning på sista tiden! Kommer aldrig mer stava fel på det! Projektarbetet rullar på bra! Jag fixar och donar och skriver och skriver och tänker knappt på att jag ligger före min prjektplan!! Jag bara kör! Det är ett täcken på att jag brinner för det! En nackdel är dock, att jag blir stressad över det, trots att jag ligger före! Men så blir det när ens handledare kläcker ur sig: "Jamen, du kanske blir färdig till jul." Hell no! Visst kan jag kanske bli klar i förväg, men inte med en hel termin!!! På torsdag är det dags för mig att hålla min elevlektion i idrott. Jag  berättar mer ditaljer om vad den innehåller nästa vecka...

Häehemma då? Ja, som jag sa förra veckan, har det varit mycket även här denna vecka. Har pluggat och tränat, som alltid. Förutom det, har jag varit på ungdomsmottagningen och allt gick bra! Samma dag köpte jag mina första julklappar till några julafyonsmedlemmar i år. Sist men inte minst, håller jag nu på förfullt med att träffa tjejer som söker ass-Rebeccas tjänst. Har en sista intervju idag av tre och sedan, har jag bara det jobbigaste kvar: Att välja!!!!


En älsklingsbild på mig och min största kusin!! :)

Ha en bra vecka!
//Erica

Vem är jag?

Vintern är snart här,
De sena mörka höstkvällarna får Mig att börja falla,
Av maktlöshet,
Se Jag vet inte längre vem Jag är,
Vem är Jag?
Det svaret,
Måste Någon ge Mig en dag,
Utan den vetskapen,
Är Jag alltid om natten vaken,

Vinterns snara återkomst,
Får Mig att börja undra:
Vem är Jag?
Endast när Du är närvarade i Mitt liv,
Vet Jag detta,
Men utan den,
Faller Jag,
Jag gråter stilla,
När Du gör Mig illa,
Genom att ta din långa svarta rock,
Icke säger Du Mig heller nått,
Du bara der på Mig med en sorgsen blick,
Nickar sedan endast kort,
Innan Du vänder Dig om,
Och då,
Säger Du,
Att när det blodiga kriget är slut,
Vill Du ha Mig till Din fru

Vem är Jag utan Dig?
Svaret,
Vill Jag icke säga,
Nej,
Men Jag måste,
Trots att Jag önskar,
Att Jag kunde skonat Dig,
Jag är som barnet,
Barnet som tappat bort sin pappa på ICA,
För snart börjar Jag att skrika                                             

Vi blir aldrig något brudpar,
Får aldrig heller,
Någon Lyckans dag,
För det blodiga krig,
Du tvångt skulla vara med i,
Gjorde att Ditt liv tog slut,
Och snart även Mitt likaså,
För vem är jag?
Den frågan har nu funnit sitt svar:
Utan Dig och Din kärlek,
Är Jag inte Jag


//Erica


MYCKET att göra de sista veckorna innan jullovet!!!

Gó morgon på er alla glada! Hur står det till? Jag förmodar att det är många som känner som jag just nu... Jag mår rätt bra egentligen. Jag har en bättre hälsa nu än någonsin och är inte sjuk eller så. Allt sådant är toppen! :) MEN... rent mentalt mår jag ganska dåligt just nu. För det är så mycket på G  i både i privatlivet och i icke privatlivet, alltså skolan...

Som jag skrev ovan, är det SJUKT mycket att göra i skolan sista veckorna innan jullovet står för dörren! På måndag har vi ett stort prov i Historia A. Provet omfattar olika revulotioner! Franska, amerikanska och arabiska våren! Dessa ska vi kunna hela grunden om, plus jämförelser av skillnader och likheter, konsekvenser, förutsättningar och Fan och hans morster!! Vi fick nytt material igår! DET BLIR ATT PLUGGA HÄCKEN AV SIG I ETT PAR TIMMAR I EFTERMIDDAG, men även hela helgen!!
Förutom det provet har vi ett prov och en uppsats med muntlig redovisning i kursen människor i behov av stöd, ett prov i psykologi om psytiska (sorry stavfelet) sjukdomar, ett prov i svenska om arbetarliteratur plus projektarbetet och andra uppgifter...!! Jag har t.ex. en idrottslektion som jag ska planera och hålla i vecka fyrtioåtta! The life SUCK for the moment!!!
:(

Annars då? Ja, det är ganska myycket i privatlivet också just nu som sagt! Ska dels till ungdomsmottagningen för undersökning av "det kvinnliga", sedan ska jag träffa tre tjejer som ansöker om min assistent Rebeccas nyvarande tjänst, då hon ska ta över Sannas nuvarande timmar. Läget är såhär förstår ni: Sanna ska bli mamma!! <3 GRATTIS för milijonade gången!!!! :D Jag är så glad för hennes skull!! Hon sa igår lite medett skratt: "Haha, Erica är nog gladast av alla!" Så kanske det är också, näst efter Sanna och hennes kille då hoppas jag...! Haha! :D
I helgen blir det som sagt plugg för glatta livet! Blir nog ingen julbasar i år! :( Måste plugga! Förlåt mormor! Det har varit en tradition så länge jag kan minnas, men i år satte plugget stopp för det! Kommer gråta vid skolböckerna imorgon! :'( Fast lite kul ska det bli i helgen också! :D Ska fira mormors födelsedag imorgon kväll och denna kväll, ska jag och assistent-Rebecca ha det mysigt! Pappa är i Småland, så det blir FF! YAY!! ;)

Jag har gjort ett inlägg med bilder på mig under detta! "Alla dessa år" heter det! Titta gärna och möt mina olika stilar och kroppar! Har som sagt kämpat med vikten i alla år och inte lyckas, förrän nu! :)

Nu ska jag dra till plugget!


Blir en riktig plugghelg denna vecka för mig!!

Ha det bra!
//Erica

Alla dessa år...


Fly min vän

Fly Min vän,
Du måste fly,
Låt inte makten,
Styra över Ditt liv,
Makten är Han,
Jag skulle Dig aldrig förlåta,
Om den som vann,
Var Han,
Tro Mig,
Jag har rätt,
Makten är ingen äkta man

Fly Min vän,
Fly i tid,
Innan allting är förbi,
Jag vet mied Mig,
Att Hans tårar,
Endast är ett lureri,
För att Du i Hans klor skall stanna,
Och för all framtid spela,
En form av Olyckans par,
Snälla,
Stanna ej hos Honom kvar

Fly Min vän,
Fly för Ditt liv,
Låt icke slutet på detta,
Bli i form av lid,
Tillåt Dig Själv,
Att leva ett lyckligt slut
Hitta Han som vill Dig hjälpa,
Stanna icke hos Denne,
Som endast vill Dig skänka,
Till dödens grymma öden

Du flydde ej,
Du svek Mig,
Du svek Ditt lyckliga liv,
För att Du icke flydde i tid,
Varför lät Du Dig styras,
Av en sådan självisk syn,
Du kunde ju fått leva,
Ett lyckligt liv



//Erica

Livet rullar på...

Gó kväll i novembermörkert alla pigga och trötta! Hur är det med er i denna höst? Med mig är det rätt okej, känner mig så trött och seg denhär tiden på året! Fast samtidigt är jag pigg. Ovanligt pigg faktiskt!

Nu är både praktik och höstlov till ända och jag är tillbaka vid HTS gymnasiets skolbänkar igen. Jag vet ärligt talat inte vad jag tycker om det riktigt... Visst är det kul och intressant att lära nya saker, men på samma gång, tycker jag bara att det känns trögt! Man kommer tillbaka efter fyra veckor och får allt som ska göra över sig som en syndaflod! :/ Vi ska ha två prov inom kort. Ett i historia och ett i människor i behov av stöd. Plus projektarbetet och tusenhundra saker därtill!! Gaaaaaaaaaaah!! Orkar inte! Vill ha JULLOV!!!! Det har i.o.f.s. varit ganska så lungt denna vecka på sätt och vis ändå, då vi bara haft tre och en halv skoldagar p.g.a. utvecklingssamtal och resursdag.
Resursdag, är en dag som återkommer lite då och då i plugget. Man har då möjlighet att göra omprov och arbeta med det som behövs. Eftersom att jag inte hade något omprov, stannade jag hemma och jobbade med mitt projekt och pluggade inför historieprovet. En annan sak jag gjorde igår, var att jag började söka nästa praktikplats. Redan nu? Ja, för av erfarenheter, vet jag, att det kan ta långt tid att finna en. Den tar sin början vecka tio och nu är vi inne i vecka fyrtiofem!! Så det är inte så himla långt tid kvar. Har tänkt praktisera inom kyrkan denhär gången. Mer om det när det närmar sig! :)

På hemmaplan händer det ingenting utöver det vanliga. Bortsett från att jag var i Småland för en vecka sedan. Det var jättetrevligt att träffa alla igen! Tack för en underbar helg!

Sist men inte minst, vill jag uppdatera er om mitt kämpande med att gå ner i vikt! Det går fortfarande toppenbra och jag tränar och mår fint. Nu har jag börjat unna mig lite gott på helger utan dåligt samvete... Nästan i.a.f. ;) På tretiosex veckor har jag tappat 23,5 kilo och över 26 centimeter i midjan! Som sagt: Livet rullar på!

Trevlig vecka!
//Erica


Tårar av blod

Jag rycker till av rädsla,
Vad är det för rött som smärtar från Mina ögon?
Halvkvävd av fasa,
Inser Jag,
Att det är Mina tårar,
Mitt liv har gått så långt,
Att jag fäller tårar av blod gång på gång,
Mitt arma försök,
Att få de åter klara,
Är meningslöst,
Säger Min inre röst

Jag rycker till av räsla,
Någon lägger Sin hand i Min,
Det är Han,
Honom som Jag älskar,
Och som älskar Mig,
Jag fäller Mina tårar av blod,
För det som håller på att ske,
Vill varken Han eller Jag tro:
Jag kommer att dö,
Nu badar Min älskares händer i en röd sjö,
Se det är Mina tårar,
Jag inser med ens,
Att Jag icke kommer bli,
Äldre än tjugo vårar

Jag rycker till av rädsla,
Känner Min älskares mun mot mitt öra,
Nu viskar han ömt:
"Du är den vackraste Jag någonsin känt"
Dessa ord ger Mig ro,
Nu får Jag dö i Min älskares armar,
Snart Gud Sig över Mig förbarmar,
Mitt lyckliga liv,
Tar härmed slut,
Jag är efterlängtad,
Av Gud,
Och Mina tårar av blod,
Får aldrig någon ro


//Erica

Tidigt inlägg denna vecka p.g.a. Smålandsresa...

Hejsan på er alla pigga och glada! Hur har det varit för er denhär veckan då? För min del har den varit bra såhär långt, men det har varit rätt så jäcktigt, fast det är kul på sätt och vis, tycker jag! :)

Denna vecka blir veckoinlägget lite tidigare än vanligt. Anlednibgen till det, är att jag har en fullbokad dag imorgon med Sköndalsresa, packning och duschning. För på fredag åker jag till Småland med i.a.f. pappa och systern min. Bror vet fortfarande inte om han ska med ner eller ej. Vi ska ner för att fira en av många gammelfarstrar som fyller sjutio. Min farbror kommer också att vara där. Han är i.o.f.s. påväg ner redan tror jag, då han skulle åka redan idag. Det är inte omöjligt att han åker senare i eftermiddag, då han förmodligen jobbar på dagen. Vi ska bo hos min gudmor och hennes man i helgen. Det blir trevligt. :)

Vad har jag annars gjort på lovet då?
I måndags var jag på bio med assistent Natalie. Vi såg filmen "Jag saknar dig". Den handlar om två enäggstvillingar, vars den ena dör och man får följa den andre i hennes bearbetning och saknad. Den är jättesorglig, jag grät i flera omgångar, men den är också otroligt fin!
Igår träffade jag en kompis som jag inte sett på ett år! Det var trevligt att träffa henne igen över en fika! :)
En dag som denna, håller jag på att fixa ett nytt ID-kort (lägg) och det blir lite fler resor fram och tillbaka än planerat, men nu blir det i.a.f. fixat. Äntligen! Har inte haft tid att ta tag i det förrän nu. Ikväll ska jag sätta mig och läsa igenom de frågeformulär jag fått tillbaka, gällande mitt projektarbete. Sedan ska jag även laga middag!
Annars händer det inte så mycket mer just nu, mer än att jag tränar, men det var i.o.f.s. ingen nyhet!!! Haha! :D


Där den gula pilen pekar, dit ska jag på fredag! :D Underbara Bönarp! <3

Ha ett fortsatt trevlligt höstlov ni som har det och ni som inte har det, njut av helgen extra mycket!
Vi hörs!
//Erica


Hjälp mig

Hjälp Mig,
Jag kan inte andas!
Det Jag ser i ögonen,
Är Guds Helige Ande,
Han vill ta Mig nu,
Rädda Mig snälla Du,
Jag klarar inte av att dö,
Men Mitt liv är i nöd,
Min strupe stockar Sig,
Varför kan Ingen hjälpa Mig?

Hjälp Mig,
Han dödar Mig,
Slagen i magen,
Skrämmer Mig,
Den Jag trott Mig älska,
Hatar Jag nu,
För nu vet Jag:
Att Djävulen,
Är Du,
Hur kunde Du spela Ditt falska spel?
För Mig,
Finnns Du inte mer

Hjälp Mig,
Ta Mig härifrån,
Jag kan inte förmå Mig själv,
Att från livet redan gå,
Jag har inte ens fått en son,
Det är Min högsta dröm,
Men Jag blir bara öm,
Dina sparkar och slag,
Gör Mig så svag

Nu är det förbi,
Jag fick ej mamma bli,
Varför kom Ingen och hjälpte Mig,
Ur Mitt sorgsna liv?
Nu dör Jag,
Men varför just idag?
Vad Jag önskar,
Att Den starka vore Jag,

Ingen kom,
Ingen hörde Mitt hjärtskärrade skrik,
På hjälp från den Djävul,
Som faktiskt var Du,
Du Fick som Du ville,
Du fick Mitt liv,
Jag gav Dig den makt Du ville ha,
Jag ska försöka att förstå,
Varför Du gjorde så,
Du gav Mig skuldkänslor,
Fast Du dem borde få

Du fick som Du ville,
Du fick Mitt liv,
Du sparkade ihjäl Mig,
Du fick Mitt liv tillslut,
Jag ska försöka förlåta Dig,
Fira Min död,
Sup ihjäl Dig på vin,
Ditt satans jävla svin


//Erica

RSS 2.0